Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Andel van der Mey

7 december 2018• PERSBERICHT

KNO-arts Andel van der Mey heeft op vrijdag 7 december 2018 een koninklijke onderscheiding gekregen van de burgemeester Frank Koen van Wassenaar. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau na afloop van een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Koninklijke onderscheiding Andel van der MeyAndel van der Mey is sinds 1984 verbonden aan de KNO-afdeling van het LUMC. Hij heeft zich van meet af aan in de volle breedte van de taken van deze afdeling ingezet. Van der Mey heeft zich altijd sterk gemaakt voor de zorg voor patiënten met een brughoektumor, een tumor van de gehoor- en evenwichtszenuw. Van der Mey nam het initiatief voor een multidisciplinaire benadering van de bespreking van patiënten en zette een vruchtbare onderzoekslijn op. Zijn inzet heeft er voor een belangrijk deel toe geleid dat het Centrum voor neuro-otologie en schedelbasischirurgie van het LUMC, het grootste centrum voor de behandeling van patiënten met een brughoektumor van Nederland is geworden. 

Tomeloze energie

Collega’s prijzen zijn communicatieve vaardigheden, tomeloze energie, en kennis en kunde in het bij elkaar brengen van de KNO en neurochirurgie. Van der Mey is tijdens zijn carrière actief lid geweest van de KNO-vereniging, onder andere als bestuurslid. Ook zette hij zich actief in voor patiëntenverenigingen, waaronder die voor patiënten met Neurofibromatose Type 2 (NF2).

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.