Kunstschatten LUMC naar Singer Laren voor tentoonstelling ‘Out of Office’

13 december 2018• NIEUWSBERICHT

Vijf kunstwerken uit de collectie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn van 11 december 2018 tot en met 14 april 2019 te zien in museum Singer Laren. De werken van onder meer Marlene Dumas en Margriet van Breevoort zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Out of Office’, die ruim 150 kunstschatten uit bedrijven toont.

Margriet van Breevoort Homunculus Loxodontus 2016 hout, epoxy, glas, lak br 200xh 120x d 100cm‘Vriendje’ uit de hal weg

De Homunculus Loxodontus, het beeld van een zittende zeeolifant van Margriet van Breevoort dat ook wel ‘de wachtende’ wordt genoemd, is onder het grote publiek het meest bekende werk. Het beeld dat gewoonlijk in de ontvangsthal van het LUMC staat, moet tijdelijk worden gemist door bezoekers en medewerkers, maar kan door een nog groter publiek worden bewonderd in Laren. Ook werk uit de LUMC-collectie van Marlene Dumas, Desiree Dolron, Helen Verhoeven en Ronald Ophuis zijn te zien op de tentoonstelling Out of Office in het Singer Museum in Laren. 

Kunst in LUMC biedt afleiding en ontspanning

De kunstcollectie van het LUMC bestaat uit zo’n 2600 werken die zijn verspreid over de afdelingen, gangen, wachtruimtes en trappenhuizen van de verschillende gebouwen. Met de kunstcollectie wil het LUMC de klinische sfeer van het ziekenhuis doorbreken, afleiding bieden en mensen in contact brengen met een andere wereld. Door patiënten en bezoekers wordt het als, inspirerend of hoopgevend ervaren. Tegelijkertijd geeft de LUMC-collectie een mooi beeld van de ontwikkeling van de hedendaagse kunst.

Marlene Dumas Die Broer 1986 Olieverf op doek H 130x br 110cm

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.