LUMC heet iedereen welkom op de Wetenschapsdag op zondag 8 oktober

26 september 2017• PERSBERICHT

Ben je benieuwd hoe je eigen oog er van binnen uitziet? Of wil je weten hoe wetenschappers onderzoek doen naar virussen en bacteriën? En heb je weleens een couveuse van dichtbij gezien? Je maakt het mee op de Wetenschapsdag. Op zondag 8 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur opent het Leids Universitair Medisch Centrum de deuren voor jong en oud.

Meer dan twintig LUMC-afdelingen geven op deze zondagmiddag een kijkje achter de schermen. Iedereen is van harte welkom. Kruip achter de microscoop en neem een kijkje in de kleurrijke wereld van het oog. Test hoe goed je gehoor is, isoleer je eigen dna, of ga op de foto in het pak van een viroloog. Ook kun je zelf crème maken en zie die maar eens in een tube te krijgen!

Hoe houd je je longen gezond?

Voor de ingang van het LUMC staat de Stoptober-camper, waarin bezoekers worden aangemoedigd 28 dagen niet te roken in oktober. Wil je meer weten? Onze wetenschappers leggen graag uit hoe je je longen gezond houdt. Binnen vind je de Antibiotica Brigade, een reizende tentoonstelling in een Italiaanse Piaggio waarin je alles leert over hoe belangrijk goed en veilig antibioticagebruik is. Onze infectie-experts kunnen je vertellen hoe die kleine beestjes je ziek maken en hoe je dit voorkomt.

Anatomisch Museum

Naast de wetenschapsmarkt kunnen bezoekers vanaf ongeveer 14 jaar tijdens deze middag diverse lezingen bijwonen. Ook het Anatomisch Museum is op 8 oktober open. Maak er gebruik van, want ons Anatomisch Museum is maar twee dagen per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar wordt het vooral voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat het museum voor kleinere kinderen minder geschikt is.

Lees meer over de Wetenschapsdag in de agenda en meld je alvast aan op Facebook.

De LUMC Wetenschapsdag vindt plaats op zondag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het Leids Universitair Medisch Centrum aan de Albinusdreef 2 in Leiden. De dag is gratis toegankelijk voor jong en oud. Dit jaar sluit de LUMC Wetenschapsdag aan bij het landelijke initiatief het Weekend van de Wetenschap.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.