Job Kievit koninklijk onderscheiden bij afscheid

11 september 2017• PERSBERICHT

Prof. Job Kievit nam op 11 september afscheid van het LUMC. Bij die gelegenheid kreeg hij de onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van locoburgemeester Robert Strijk van Leiden. Kievit hield zijn afscheidsrede over ‘Zorg en Kwaliteit: van individu naar systeem, naar beide’.

Job Kievit begon in 1985 als jonge chirurg met het opzetten van een afdeling Medische Besliskunde. In 1997 werd hij benoemd tot hoogleraar in dat vak. De laatste jaren heeft hij zich ingezet voor de oprichting van het Kwaliteit van Zorg Instituut. Zijn leerstoel heet inmiddels Kwaliteit van Zorg. Daarnaast had Kievit een belangrijke functie als chirurg voor patiënten uit het hele land met zeer moeilijke aandoeningen in het hoofd-halsgebied.

Kwaliteit van zorg in Nederland

Kievit was gangmaker bij de ontwikkeling van de complicatieregistratie bij medisch handelen. Door zijn onderzoek op dit terrein heeft hij veel betekend voor de kwaliteit van zorg in Nederland. Hij bekleedde tal van nevenfuncties: zo zat hij in de Gezondheidsraad, was hij lid van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis in Utrecht en vertegenwoordigde hij het LUMC in het NFU-Kwaliteitsconsortium.

Mensen die met Kievit hebben samengewerkt roemen zijn prettige persoonlijkheid en het feit dat hij altijd in de eerste plaats het welzijn van de patiënt voor ogen heeft.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.