Stomavereniging beloont LUMC met groene vinkjes voor goede stomazorg

6 oktober 2017• NIEUWSBERICHT

De stomapoli van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft zowel voor de darmstoma- als urinestomazorg een groen vinkje gekregen van de Stomavereniging. De Stomavereniging deelt deze vinkjes uit aan ziekenhuizen waar de stomazorg zo georganiseerd is dat het goed aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers.

Aan de hand van 14 normen toetst de Stomavereniging de kwaliteit van de stomazorg in een ziekenhuis. Deze lijst met normen is opgesteld vanuit het perspectief van stomadragers. De vereniging neemt de vinkjes op in haar eigen zorgwijzer, waar mensen die een stoma hebben of krijgen informatie kunnen vinden en kunnen zien wat ze per ziekenhuis mogen verwachten van de zorg.

Stomapoli LUMC

De stomapoli van het LUMC heeft 2 vaste stomaconsulenten. Zij informeren en begeleiden mensen die een stoma hebben of krijgen. Zo is er bijvoorbeeld iedere werkdag een telefonisch spreekuur waar mensen met al hun vragen terecht kunnen. Benieuwd wat de stomaconsulenten verder allemaal doen? Neem dan alvast een digitaal kijkje bij de stomapoli van het LUMC.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.