Burgemeester aan de tand gevoeld door patiëntje van Willem-Alexander Kinderziekenhuis

2 oktober 2017• PERSBERICHT

Al meer dan twintig jaar maakt Studio Kidzflitz van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) televisieprogramma’s voor, door en met zieke kinderen. Op donderdag 28 september schoof een wel heel bijzondere gast aan in de studio: burgemeester Lenferink van Leiden. Hij werd flink aan de tand gevoeld.

Wat voor studie moet je eigenlijk doen om burgemeester te worden? Heeft u ook huisdieren en wat is uw favoriete eten? Tijdens de wekelijkse uitzending werd de burgemeester bestookt met een vragenvuur door een jonge patiënt en de presentatrices. Kinderen op de afdeling keken live mee hoe de burgemeester ontspannen en grappend antwoord gaf. Tussen het interview door deden patiëntjes vanuit hun kamer mee aan de prijsvraag en een doolhofspel.

Even niet denken aan het ziekenhuis

Doordat de patiënten van het WAKZ via Studio Kidzflitz actief bezig zijn met iets dat niets te maken heeft met hun ziekte groeit hun zelfvertrouwen, hoeven ze even niet te denken aan hun ziekte en komen ze even los uit hun isolement van hun ziekenhuiskamer. Kinderen helpen met het maken van een filmpje door te acteren en interviewen. Willen ze liever niet in beeld? Dan kunnen patiëntjes hun eigen filmpje samenstellen door te regisseren of de techniek te bedienen.

Wilt u helpen?

Studio Kidzflitz wordt gerund door een groep vrijwilligers en is afhankelijk van giften. De organisatie zit boordevol plannen voor de toekomst, zoals vloggen en de ontwikkeling van een app om uitzendingen terug te kijken. Wilt u helpen dit mogelijk te maken? Neem dan contact op met de LUMC Vrienden Stichting.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.