LUMC haalt hoogste opbrengst per hyacint voor jongvolwassenen met kanker

9 maart 2017• PERSBERICHT

Het Leids Medisch Universitair Centrum (LUMC) heeft woensdag 8 maart de Hyacintenprijs ontvangen tijdens het Nationale AYA ‘Jong & Kanker’ Symposium. De prijs werd uitgereikt aan het ziekenhuis dat bij de ‘Hyacinten voor AYA Verkoopactie’ op 13 januari per verkochte hyacint de hoogste opbrengst wist te realiseren. Met de hyacintenactie werd geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen om de behandeling van jongvolwassenen met kanker te verbeteren.

Een deel van de LUMC-medewerkers die zich inspanden voor de ‘Hyacinten voor AYA Verkoopactie’In het LUMC werden 400 hyacinten verkocht, die per stuk bijna 4 euro opleverden. Alle ziekenhuizen bij elkaar haalden ruim 20.000 euro op. Een team van enthousiaste ‘verkopers’ van het LUMC nam de prijs in ontvangst tijdens het AYA-symposium in de Rotterdamse Kuip.

LUMC AYA-zorg

AYA staat voor Adolescent & Young Adult, oftewel jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18-35 jaar. Het LUMC is lid van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform. Op woensdag 29 maart is in het LUMC een kick-off meeting voor de start van de speciale LUMC AYA-zorg. Naast de reguliere oncologische zorg wordt hier extra aandacht besteed aan de eigen uitdagingen en wensen van deze bijzondere groep patiënten.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.