Zomereditie LUMC Magazine verschenen

2 juni 2017• NIEUWSBERICHT

Het zomernummer van het LUMC Magazine is verschenen. In het openingsverhaal van deze twaalfde editie leest u onder andere hoe LUMC'ers op sportieve wijze fondsen werven voor onderzoek. En in het interview komt verpleegkundig specialist Gemma Ranke aan het woord. Zij staat patiënten met borstkanker bij tijdens hun behandeltraject. Hoe is het om zo nauw betrokken te zijn bij mensen die zo'n heftige tijd meemaken?

Verder krijgt u tips van LUMC-experts over hoe u gezond de zomer door kunt komen. Hoe gaat u om met warmte wanneer u ouder bent bijvoorbeeld. En waar moet je op letten als je naar een festival gaat?

Ook bezochten we het proefdiercentrum van het LUMC. Aanleiding is de benoeming van Jan Bas Prins tot hoogleraar proefdierwetenschappen. Hoe kijkt hij tegen onderzoek met dieren aan? Ook Marja Zuidgeest, directeur van stichting Proefdiervrij komt aan het woord. 

Het LUMC Magazine is te vinden in de wachtkamers en gratis verkrijgbaar in bakken bij de roltrappen en het restaurant van het LUMC. U kunt het blad ook tegenkomen bij uw eigen huisarts.

Leest u liever digitaal? Het LUMC Magazine is volledig beschikbaar op lumc.nl/magazine.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.