Maak kennis met het LUMC Oncologie Centrum

22 juni 2017• PERSBERICHT

Dit voorjaar is het LUMC Oncologie Centrum formeel van start gegaan. Een centrum waarin alle aspecten van de zorg rondom patiënten met kanker bij elkaar komen. Zo vinden patiënten en verwijzers op de nieuwe website van het LUMC Oncologie Centrum  alle informatie over oncologische zorg in het LUMC op 1 centrale plek.

Lichamelijk onderzoek in het LUMC Oncologie CentrumWat staat je te wachten als je naar het LUMC wordt doorverwezen op verdenking van kanker? Moet je zelf een afspraak maken? Wie kom je tegen? En met welke praktische zaken kan het LUMC helpen? De website van het LUMC Oncologie Centrum beantwoordt al deze en nog veel meer vragen. Vragen over tumorsoorten en behandelingen, maar bijvoorbeeld ook over psychosociale en maatschappelijke problemen die de ziekte met zich meebrengt. Het LUMC Oncologie Centrum richt zich op de medische aspecten van alle typen kanker en alle andere zaken die komen kijken bij ‘leven met kanker’.

Over het LUMC Oncologie Centrum

Het LUMC Oncologie Centrum biedt patiënten, in samenwerking met ons netwerk, de best mogelijke oncologische zorg. Gebaseerd op de meest recente innovatieve ontwikkelingen en gekoppeld aan vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van oncologie. Voor elk type kanker werkt een gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen nauw met elkaar samen om optimale en persoonlijke zorg te kunnen garanderen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.