Zwangeren digitaal, veiliger en sneller verwezen naar ziekenhuis

3 juli 2017• PERSBERICHT

Zwangere cliënten in de regio Leiden kunnen vanaf 1 juli 2017 goed voorbereid naar hun eerste afspraak in het ziekenhuis. Dit is het gevolg van een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Alrijne Ziekenhuis, Sleutelnet en verloskundigen coöperatie Leiden (LEO).

Vanaf zaterdag 1 juli kunnen niet alleen huisartsen, maar ook verloskundigen in de regio Leiden hun cliënten digitaal via de verwijsapplicatie ZorgDomein verwijzen. De samenwerkende zorgpartijen kunnen door de nieuwe verwijsmogelijkheden nog beter met elkaar afstemmen rond de verloskundige zorg.

Workshops

Verloskundigen uit de regio Leiden hebben de afgelopen maand kennisgemaakt met Zorgdomein via workshops en zijn wegwijs gemaakt binnen het systeem.

Digitaal, sneller, veiliger

Verwijzers, zoals verloskundigen en huisartsen, kunnen patiënten en cliënten digitaal en daardoor sneller, veiliger en foutloos verwijzen. In de verwijsbrief wordt de relevante medische informatie automatisch ingevuld. Verwijzers hebben inzicht in alle actuele informatie over het zorgtraject, zoals de actuele toegangstijd en geldende verwijscriteria van het ziekenhuis.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.