LUMC krijgt voor zevende keer een roze lintje

6 juli 2017• PERSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgt dit jaar wederom een roze lintje voor goede borstkankerzorg. Het is de zevende keer dat Borstkankervereniging Nederland (BVN) het lintje toekent aan de mammapolikliniek van het LUMC, die voldoet aan de door de vereniging opgestelde normen voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Blij

Om het lintje te krijgen, moet zijn voldaan aan 6 van de 8 opgestelde criteria. De mammapoli voldoet aan alle 8 criteria. Verpleegkundig specialisten Elly Krol-Warmerdam, Gemma Ranke en Julia van Leeuwen van de mammapolikliniek zijn blij met het roze lintje. “Ons team wil de best mogelijke zorg leveren voor de patiënt. Het roze lintje laat zien dat aan de eisen wordt voldaan. Wat we vooral heel fijn vinden, is dat met name onze rol als casemanager zeer wordt gewaardeerd.”


Snelle diagnose

Het LUMC is gespecialiseerd in het leveren van zorg voor borstkankerpatiënten. Vrouwen met een afwijking in de borst, kunnen snel terecht op de mammapoli. Binnen drie dagen na de verwijzing vindt een afspraak voor sneldiagnostiek plaats. We streven zelfs naar een afspraak binnen één werkdag. Op dezelfde dag wordt de uitslag van de onderzoeken gedeeld. Dat betekent voor de meeste patiënten de zekerheid of de afwijking in de borst goed- of kwaadaardig is. Tijdens het hele traject van onderzoek en behandeling is er voor de patiënt op de mammapoli één aanspreekpunt – de casemanager - voor alle vragen en zorgen.

Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland (BVN) behartigt de belangen van patiënten met borstkanker. Elk jaar scherpt BVN de criteria aan voor het krijgen van een roze lintje. Het doel is om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen hun zorg steeds beter inrichten vanuit het perspectief van de patiënt. Door het verzamelen van patiëntervaringen op landelijk niveau, krijgt het ziekenhuis zelf ook inzicht in deze zorg en kan het bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

Monitor Borstkankerzorg

Weten welke ziekenhuizen voldoen aan de criteria van BVN? Dat is terug te vinden op de Monitor Borstkankerzorg. In de Borstkanker Monitor leest u de bevinding van BVN per ziekenhuis en de criteria voor het roze lintje.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.