Instruct krijgt officiële Europese erkenning als onderzoeksinfrastructuur

12 juli 2017• NIEUWSBERICHT

De Europese Commissie heeft Instruct, de Europese onderzoeksinfrastructuur voor structurele biologie, op 4 juli de officiële status van European Research Infrastructure Consortium (ERIC) toegekend. Met deze benoeming krijgt Instruct een wettelijke status die onder andere het aanvragen van beurzen vergemakkelijkt.

Op 18 juli is een feestelijke bijeenkomst in Londen om de ERIC-status te vieren. De werkwijze en de taken van Instruct blijven hetzelfde, maar de status biedt juridische slagkracht in Europa en administratieve voordelen. Zo kunnen de instituten die samen Instruct vormen, als de rechtspersoon ‘Instruct-ERIC’ aanvragen indienen voor bijvoorbeeld beurzen uit het Horizon2020-programma.

Over Instruct

Instruct is een samenwerking van Europese onderzoeksinstituten die sinds 2008 onderzoekers van over de hele wereld toegang biedt tot innovatieve apparatuur op het gebied van structurele biologie. De Nederlandse tak van Instruct wordt gevormd door het Netherlands Center for Electron Nanoscopy (NeCEN) in Leiden, het Bijvoet Center for Biomolecular Research in Utrecht en de eiwitfaciliteit van het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. NeCEN maakt deel uit van het Leiden Institute of Biology en staat onder leiding van LUMC-onderzoeker professor Bram Koster.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.