Gasthoogleraar Stephen Tapscott geeft openbare Boerhaave-lezing op 21 februari

14 februari 2017• PERSBERICHT

Professor Stephen Tapscott geeft op 21 februari een openbare Boerhaave-lezing. Prof. Tapscott is de LUF-Boerhaave-gasthoogleraar van dit academisch jaar. Voorafgaande aan de lezing krijgt hij de Boerhaave-penning uitgereikt.

Professor Stephen Tapscott is een gerenommeerd neuroloog en moleculair bioloog, verbonden aan het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle (VS). Zijn expertise ligt vooral op het gebied van de regulatie van genetische transcriptie en de neurologische pathways die een rol spelen bij het ontstaan van neurologische en neuromusculaire ziekten.

Studenten

Tapscotts lezing heeft als onderwerp: ‘The circuitry of a Master Switch: MyoD and the mechanism of cell specification’. De lezing begint om 16:00 uur en vindt plaats in de Burumazaal, gebouw 3, LUMC. Tijdens zijn bezoek, dat duurt van 19 februari tot 8 april, zal Tapscott ook diverse lezingen en masterclasses verzorgen voor studenten. 

Stimuleren

De LUF-Boerhaave-leerstoel maakt gasthoogleraarschappen mogelijk voor gezaghebbende geleerden, bij voorkeur uit het buitenland, die een bepaald gebied van onderzoek en onderwijs binnen het LUMC kunnen stimuleren. De leerstoel wordt gefinancierd door het Leids Universiteits Fonds (LUF).

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.