Professor Hans Tanke bij afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

1 december 2017• PERSBERICHT

Op vrijdag 1 december nam Hans Tanke (Moleculaire Celbiologie) afscheid met een symposium en het afscheidscollege ‘De wonderbare wereld van de cel’. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Na afloop speldde burgemeester Cornelis Visser van Katwijk hem de onderscheiding op.

Hans Tanke heeft als hoogleraar Moleculaire Celbiologie belangrijke ontwikkelingen tot stand gebracht op het gebied van beeldvorming van chromosomen in de cel. Daarmee maakte hij onder meer simpele en goedkope diagnostiek van tropische ziekten mogelijk.

Bruggen bouwen

Tanke beperkt zijn activiteiten niet tot de muren van het LUMC; hij heeft ook bruggen gebouwd naar andere wetenschappers van de Universiteit Leiden, naar het Bioscience Park en via Medical Delta naar de TU Delft. Door zijn inspanningen en adviezen is de beeldvorming bij veel onderzoeken op een hoger plan gebracht.

Daarnaast is Tanke actief in verschillende organisaties, van bestuurslid van Museum Boerhaave tot organist bij een koor.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.