LUMC levert veilige en verantwoorde zorg

21 december 2017• NIEUWSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft voor de vijfde keer op rij de accreditatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) behaald. En dat betekent dat de medewerkers van het LUMC veilige en verantwoorde zorg leveren die voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. “Goede, veilige en persoonlijke zorg staat voorop”, aldus Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC, “en daarom is dit hoge rapportcijfer van de NIAZ een prachtige beloning voor onze medewerkers en onze patiënten.”

De afgelopen twee jaar hebben veel LUMC’ers zich met hart en ziel ingezet voor de implementatie van een voor het LUMC nieuw kwaliteitssysteem. Het resultaat mag er zijn: het LUMC voldoet maar liefst aan 99% van de normen. 

Elke dag kwaliteit

Voorzitter Willy Spaan is enorm trots op alle inspanningen. “Het is een geweldige prestatie dat we met elkaar in zo’n korte tijd zoveel voor elkaar hebben gekregen. Daarom mogen we heel trots zijn op dit resultaat.” Hier eindigt het niet, vervolgt Spaan. “De uitdaging is om onze patiënten ook zonder audit elke dag weer persoonlijke, kwalitatief goede en veilige zorg te geven.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.