LUMC opent de deuren voor de Wetenschapsdag

28 augustus 2017• NIEUWSBERICHT

Benieuwd hoe dokters straling gebruiken om slechte cellen kapot te maken? Of wil je ervaren hoe het is om blind te zijn? Dit en nog veel meer kan op de LUMC Wetenschapsdag. Op zondag 8 oktober openen we de deuren voor jong en oud.

Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. Deze dag is vrij toegankelijk. De Wetenschapsdag is onderdeel van het landelijke initiatief het Weekend van de Wetenschap.

Meer dan twintig afdelingen van het LUMC presenteren zich aan het grote publiek. Er is van alles te beleven. Kruip achter de microscoop en neem een kijkje in de kleurrijke wereld van het oog. Test hoe goed je gehoor is, bekijk je eigen cellen onder de microscoop of ga op de foto in het pak van een viroloog.

Anatomisch Museum

Daarnaast kunnen bezoekers vanaf ongeveer 14 jaar een heus college bijwonen en het Anatomisch Museum bezoeken. Ons Anatomisch Museum is maar twee dagen per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar wordt het vooral voor onderwijs gebruikt. Maak er dus gebruik van! Houd er wel rekening mee dat het museum voor kleinere kinderen minder geschikt is.

Lees meer over de Wetenschapsdag in de agenda en meld je alvast aan op Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.