Geneeskundefaculteiten van Leiden en Indonesië halen de banden aan

17 augustus 2017• NIEUWSBERICHT

Geneeskundestudenten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kunnen vanaf nu nog makkelijker internationale studie-ervaring opdoen. Andersom komen studenten uit Indonesie ook naar Leiden. Het LUMC tekende deze zomer namelijk een Memorandum of Understanding met de Airlangga University in Indonesië.

Namens het LUMC tekende prof. Pancras Hogendoorn het Memorandum of Understanding.Leidse masterstudenten kunnen naar Indonesië voor hun keuze-coschappen, een summer school over bijvoorbeeld tropische geneeskunde of een stage. Omgekeerd kunnen Indonesische studenten naar Leiden komen voor onze Engelstalige minoren van tien weken of de Engelstalige vakken in het tweede jaar van de bachelor geneeskunde.

Indonesië en het LUMC

Indonesië behoort tot één van de zogenoemde doellanden van de Universiteit Leiden en het LUMC. Daarom heeft het LUMC, onder leiding van prof.dr. Maria Yazdanbakhsh, het afgelopen jaar geïnvesteerd in het Indonesië-programma. Dat focuste zich tot nu toe op de samenwerking met de University of Indonesia. Al een aantal jaar volgen een tiental studenten uit Indonesië een internationaal curriculum in Leiden. Dat aantal is dit jaar uitgegroeid tot twintig studenten van drie verschillende universiteiten in Indonesië en heeft inmiddels geresulteerd in de eerste Indonesische PhD-studenten die in het LUMC promoveren.

Airlangga University

Airlangga University is de op een na oudste universiteit in Indonesië. Begonnen als dependance van University of Indonesia behoort Airlangga nu tot de vijf grote universiteiten in Indonesië. Airlangga behoort tot de top van de universiteiten in Azië, dat geldt in het bijzonder voor de faculteiten van Geneeskunde en Farmacie. De faculteit Geneeskunde van Airlangga is verbonden met het Dr. Soetomo Ziekenhuis, het grootste ziekenhuis in Oost-Indonesië. Daarnaast heeft Airlangga een Institute of Tropical Disease. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.