Extra college van nieuwe Cleveringa-hoogleraar Joanne Liu

17 november 2016• PERSBERICHT

De Cleveringa-hoogleraar Joanne Liu brengt een bezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zij verzorgt daar op 24 november het extra college ‘Ebola: Pushed to the limit and beyond…’. Het is voor iedereen mogelijk om dit college bij te wonen.

Dr. Liu, een Canadese kinderarts, is sinds 2013 internationaal voorzitter van Artsen zonder Grenzen (AZG). Mede dankzij haar doortastende leiderschap werd de wereldwijde Ebola-uitbraak in 2014 bedwongen. Zij is op voordracht van het LUMC voor het collegejaar 2016-2017 benoemd tot Cleveringa-hoogleraar. Vandaar dat Liu een bezoek brengt aan het Leidse umc.

Ebola-crisis

Op donderdag 24 november geeft zij om 16.30 uur een college in de Burumazaal (Gebouw 3) voor geïnteresseerden. In haar relaas komen onder meer de aanpak van de Ebola-crisis en het gebruik van 'telemedicine' aan bod. Het college is zowel medisch als niet-medisch georiënteerd, omdat het zich ook richt op internationale humanitaire vraagstukken. Aanmelden is nodig.

Op vrijdag 25 november vindt om 16.15 uur de oratie van dr. Liu plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw (Rapenburg 73).  Daar gaat zij onder meer in op het belang van humanitaire en medische hulp aan vluchtelingen. Na afloop is er een borrel. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.