LUMC komt met het winnende idee voor Dutch Hacking Health

23 mei 2016• PERSBERICHT

Een idee van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is in het weekeinde van 20 tot en met 22 mei als landelijke winnaar uit de bus gekomen van Dutch Hacking Health, een evenement waarbij werd gezocht naar innovatieve ideeën voor de zorg. De app BedPartner ging er met de winst vandoor.

Met deze app, een bedenksel van aios Robbert Bentvelsen van de afdeling Medische Micriobiologie, kunnen patiënten met een urinekatheter kijken of deze aan vervanging toe is en zo nodig vragen stellen aan de behandelend arts. Zo wordt de kans op infecties kleiner. 

Dutch Hacking Health Leiden

Initiatief

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitair medische centra (LUMC, MUMC+, UMCG en Radboudumc). Niet alleen in het LUMC vonden in het weekeinde van 20 tot en met 22 mei creatieve brainstormsessies plaats tussen programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgverleners en patiënten, maar ook in Maastricht, Groningen en Nijmegen. Terwijl diverse media - zoals Het Financieele Dagblad en Omroep West - toekeken, koos een jury de regionale Leidse winnaar. Daarna wezen de juryleden van alle umc's een landelijke winnaar aan. Bentvelsen mag zijn app nu presenteren tijdens het Europese festival 'Start Up Fest Europe', dat plaatsvindt van 24 tot en met 28 mei. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.