Met z’n allen meedenken over vernieuwingen in de zorg

14 april 2016• NIEUWSBERICHT

Patiënten die met hun smartphone een hartfilmpje maken, zich online een gezonder eetpatroon laten aanmeten of gamen om beter te leren omgaan met een chronische aandoening. Wat is de volgende vernieuwing in de zorg? Daar wil het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een sprong voorwaarts in maken met 'Dutch Hacking Health', een evenement dat plaatsvindt van 20 tot en met 22 mei in Leiden.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, MUMC+, UMCG, Radboudumc) en de technische universiteit TU Delft. Het plan: zet programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgverleners en patiënten samen in een kamer en laat ze onderling brainstormen over innovatie oplossingen voor de zorg. Al deze deelnemers vormen teams en krijgen tweeënhalf dag de tijd om hun ideeën uit te werken tot prototypes. Aan het einde van het weekend presenteren de teams hun resultaten. 

Brainstormsessies

Niet alleen in Leiden wordt een zogenoemde hackathon georganiseerd. Ook in umc's in Maastricht, Groningen en Nijmegen vinden tegelijkertijd deze creatieve brainstormsessies plaats. Een jury kiest vervolgens de regionale, Leidse winnaars en de nationale winnaars. De bedenkers die de nationale prijs in de wacht hebben gesleept, mogen hun idee presenteren tijdens het Europese festival Start Up Fest Europe van 24 tot en met 28 mei. 

Aanmelden

Meedoen aan Dutch Hacking Health? Patiënten, zorgverleners, designers, programmeurs, consultants, projectleiders en studenten kunnen zich online voor het Leidse evenement aanmelden. De kosten bedragen 50 euro voor het weekend, inclusief eten en drinken. Studenten betalen slechts 25 euro. Na de aanmelding krijgt men een nieuwsbrief, waarin meer informatie staat over het programma. Een andere manier om meer informatie te vergaren, is door op donderdag 28 april van 17.30 tot 19.30 uur naar de gratis pre-meeting van Dutch Hacking Health te komen. Daar wordt alvast een voorproefje gegeven van het evenement. Meteen geïnspireerd en een idee indienen voor een innovatieve oplossing in de zorg? Dat kan worden ingeleverd via de website

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.