Masteropleiding Vitality and Ageing vanaf 1 september bekostigd van start bij het LUMC

8 juni 2016• PERSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) start vanaf 1 september officieel met de bekostigde en reguliere masteropleiding Vitality and Ageing.

Nederlanders worden steeds ouder. De eenjarige, Engelstalige masteropleiding Vitality and Ageing is bedoeld voor studenten met een brede interesse in de oorzaken en gevolgen van het ouder worden van mensen. Deze master werd voorheen als niet-bekostigde opleiding gegeven. Vanaf komend jaar start de studie in hernieuwde vorm in het LUMC.

Inspelen op vergrijzing

Decaan Pancras Hogendoorn is blij met de nieuwe masterstudie. “Het is een aanwinst dat we deze opleiding in het reguliere traject kunnen starten. De master speelt in op de vergrijzing van onze maatschappij, een heel belangrijk thema.” 

Kleinschalig en internationaal

Hetzelfde enthousiasme is te bespeuren bij prof. Jacobijn Gussekloo, opleidingsdirecteur van de master. “Onze kleinschalige, internationale master biedt studenten de mogelijkheid om zich gedurende één jaar te verdiepen in het thema ‘ouderen’. Dat wordt uitgewerkt vanuit verschillende perspectieven: biologisch, medisch, psychologisch en maatschappelijk. Een belangrijk aspect is de vitaliteit van ouderen en hoe deze is te behouden. Een stage van tien weken zorgt voor een  kennismaking met het toekomstige werkveld van onze studenten.”

Studenten die de afgelopen drie jaar bijvoorbeeld een bachelor Geneeskunde, Biomedische wetenschappen , Gezondheidswetenschappen of University College Healthtrack hebben afgerond, kunnen deelnemen aan de nieuwe masteropleiding.

Studenten die een andere passende bachelor hebben gedaan, kunnen zich aanmelden. De toelatingscommissie beoordeelt of een student voldoet aan de eisen. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.