LUMC-student wint bronzen medaille in Rio

15 augustus 2016• PERSBERICHT

Boudewijn Röell, geneeskundestudent van het LUMC, heeft met de Holland Acht een bronzen medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Rio. De roeiers eindigden in de finale achter Groot-Brittannië (5.29,63) en Duitsland (5.30,96) met een tijd van 5.31,59. Het LUMC feliciteert Boudewijn en zijn ploeg van harte met hun bronzen plak.

“We zijn trots op Boudewijn. Het was bijzonder te merken hoeveel LUMC’ers de race zaterdag live hebben gezien op tv en vol spanning meeleefden. Dat je zo lang en intensief naar dit moment toe kan werken en de bronzen medaille met het team binnenhaalt, is een topprestatie. Boudewijn is daarmee echt een ambassadeur voor onze studenten,” aldus prof. Pancras Hogendoorn, lid Raad van Bestuur en decaan van het LUMC.

De Holland Acht startte zaterdag 13 augustus rond 16.30 uur aan de finalerace. Eerder in de week hadden de roeiers zich via een herkansing weten te plaatsen voor de eindstrijd. Het was een spannende race, waarbij Duitsland en Nederland aan elkaar gewaagd waren. Het leek er zelfs nog op dat Boudewijn (foto: onderste rij, tweede van links) en zijn teamgenoten zilver gingen pakken, maar Duitsland bleef toch voor. 

Benieuwd naar de reactie van Boudewijn op de race en de race zelf terugzien? Dat kan op de website van de NOS.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.