LUMC start unieke samenwerking met DZB Leiden en UWV

26 april 2016• NIEUWSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tekende op maandag 25 april een overeenkomst met DZB Leiden en UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Binnen het LUMC wordt een speciaal werkloket ingericht (Het Participatieloket), dat bemand wordt door medewerkers van DZB en UWV. Zij zullen zoveel mogelijk mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking aan werk, stage of opleiding helpen. Een vernieuwende werkwijze voor alle partijen.

Vlnr: ondertekening van de overeenkomst door dhr. C. Verschoor, regiomanager UWV, Arbeidsmarktregio Holland Rijnland, dhr. H.P.J. Gerla RA, lid Raad van Bestuur LUMC en drs.ir. S.W. van Drooge, directeur DZB Leiden.Het LUMC is voorloper op het gebied van maatschappelijk ondernemen en heeft de ambitie om werk te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee geeft het LUMC een verdergaande invulling aan zijn maatschappelijke functie. Henk Gerla, Raad van Bestuur LUMC, zegt: “Ik weet hoe belangrijk werk voor mensen is. Het LUMC wil een ‘inclusieve organisatie zijn, dat wil zeggen dat onze medewerkers een redelijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Het LUMC wil daar een belangrijke rol in vervullen in de regio Leiden”. Marleen Damen, wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën gemeente Leiden, zegt: “Iedereen heeft recht op een betekenisvolle plaats op de arbeidsmarkt, ongeacht geslacht, leeftijd, etniciteit of seksuele voorkeur. Dat geldt in het LUMC ook- en in het bijzonder voor mensen met een arbeidsbeperking en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben blij met dit initiatief van het LUMC”. 

Nieuwe fase

DZB en UWV werken al een aantal jaren nauw samen met het LUMC op het gebied van werving en selectie, leerwerktrajecten en het detacheren van mensen met een arbeidsbeperking. Met deze samenwerking en de oprichting van een werkloket gaan de partijen een nieuwe fase in. Het werkloket heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij het LUMC. Bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking of ouderen die al lang werkloos zijn. De medewerkers van DZB en UWV werken daarom samen met alle betrokkenen binnen het LUMC, zoals leidinggevenden, P&O-adviseurs, loopbaanadviseurs en arbeidsdeskundigen. Zij speuren naar geschikte kandidaten voor vacatures, stages en opleidingsplaatsen, onderzoeken waar werk gecreëerd kan worden voor mensen met een arbeidsbeperking en bieden extra begeleiding voor degenen die meer hulp nodig hebben.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.