LUMC biedt uniek kijkje achter de deuren van de nieuwe SEH

29 mei 2024
leestijd
In 2021 startte de nieuwbouw van de Spoedeisende hulp (SEH) van het LUMC. In oktober vindt de oplevering van deze afdeling plaats. Op 8 juni krijgt iedereen de kans om tijdens de Dag van de Bouw alvast een kijkje te nemen in onze nieuwe SEH.

De oude afdeling is in 2021 helemaal gestript tot een kale vloer. Daarna is deze in fases weer helemaal opgebouwd. De nieuwe SEH heeft een oppervlakte van 3.600 m² en is voorzien van de laatste techniek en medische eisen. Zo sluiten we aan bij onze ambities van het LUMC: optimale patiëntenzorg, hoge patiënttevredenheid en minder doorlooptijden.

Rondleiding

Tijdens de Dag van de Bouw op 8 juni krijgt u de unieke kans om de nieuwe SEH te bezoeken. Wij nodigen u van harte uit om tussen 10.00 uur en 14.00 uur een blik achter de schermen te werpen. Kom lopend binnen via de ambulance-oprijlaan en ontdek de wereld van de Spoedeisende Hulp. Onze eigen SEH-collega’s en bestuursleden leiden u graag rond.

Bezoek bijvoorbeeld de acute kamers, high-care- en low-caregebied en het acute kortverblijf. De aannemer en bouwspecialisten geven u een inkijkje in de bijzonderheden die bij de bouw van een dergelijke afdeling komen kijken. Zij vertellen u graag over de technologische innovaties die zijn gebruikt. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten te doen. Zo kunnen zij een eigen vogelhuisje maken.

Welzijn van onze patiënten

De nieuwe locatie richt zich ook specifiek op het welzijn van onze patiënten. Een zo ontspannen mogelijk verblijf en een positieve ervaring in een toch al stressvolle situatie: dat wensen wij elke patiënt toe. Een aquarium zorgt voor rust en ontspanning en leidt af van stress en pijn. Voor het SEH is onlangs een crowdfundingsactie gestart om een aquarium in de wachtruimte te kunnen realiseren.

Jaarlijks 23.000 patiënten

De SEH van het LUMC is gespecialiseerd in de opvang van ernstig zieke patiënten en traumapatiënten. De afdeling verzorgt academische acute zorg in de regio Zuid-Holland-Noord. Dit gebied telt ruim een half miljoen inwoners. Jaarlijks komen er zo’n 23.000 patiënten op de SEH.

Meer informatie

  • Zaterdag 8 juni, 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Locatie: LUMC, ingang via ambulance-oprijlaan (Mulderplein)
  • Dag van de Bouw
  • Aanwezige firma’s: DuPrie, Intos, Heijmans, Honeywell

Dag van de Bouw: Bezoek de SEH in aanbouw op zaterdag 8 juni 2024