Willem-Alexander Kinderziekenhuis | Professionals

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis staan patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs centraal. We vertellen u op deze pagina meer over onderzoek, onderwijs en onze specialisaties.
Wij leiden mensen op en doen onderzoek

Naast patientenzorg zijn vormen onderzoek en opleiden belangrijke pijlers binnen het LUMC. Ook het Willem-Alexander KinderZiekenhuis (WAKZ) levert daar een grote bijdragen aan.

Opleiding volgen?

Wil jij een opleiding volgen bij het WAKZ? Wij bieden diverse opleidingen aan, bijvoorbeeld voor een traineeship Kinderverpleegkundige. Deze kan je ook terugvinden op onze vacaturesite. Zou je graag even willen overleggen of kom je er niet uit? Dan kan je contact opnemen met het stafsecretariaat via het volgende e-mailadres: infoWAKZ@lumc.nl. Zij kunnen je vervolgens met de juiste persoon in contact brengen. Of kijk op de website Onderwijs en Opleiden Regio Leiden.

Wij doen onderzoek

Omdat we een universitair ziekenhuis zijn, doen we veel wetenschappelijk onderzoek. We onderzoeken bijvoorbeeld of we diagnoses sneller kunnen stellen, een bepaalde ziekte beter kunnen behandelen of wat de langetermijneffecten zijn van een bepaalde behandeling.

Heeft u vragen over onderzoek (doen) in het WAKZ? Neem contact op met het trialbureau: TrialbureauWAKZ@lumc.nl

Onze zorg

Kinderziekenhuis en academisch centrum

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een universitair kinderziekenhuis. Dit betekent dat we vooral kinderen zien met zeldzame, meervoudige en complexe ziektes of met ernstige ziektes. Daar doen we dan ook  gespecialiseerd diagnostisch onderzoek naar.

Meer over ons

Werken in het Willem-Alexander KinderZiekenhuis

Wij zijn altijd op zoek nieuwe collega’s. Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor de medewerkers. Kom erbij om onze missie te versterken!

Informatie voor verwijzers

Kinderen worden in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis gezien na verwijzing. Verwijzingen kunnen worden gedaan door de huisarts, een kinderarts uit een ander ziekenhuis of een andere arts of behandelaar.

De meeste kinderen die wij zien zijn eerst door een kinderarts in een ander ziekenhuis gezien. Dat heet derdelijnszorg.