Patiëntenfolder

Kinderafdeling Strand, informatiefolder

Welkom in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, op afdeling Strand. In deze folder kunt u nog eens nalezen wat wij met u besproken hebben. Omdat er kinderen liggen die mogelijk besmettelijk zijn voor andere kinderen en er ook kinderen liggen met een lage weerstand, gelden er naast de afdelingsregels ook speciale isolatieregels per kind. Meer informatie vindt u ook op de website: www.wakz.nl of in de PIECAapp op de iPad, te herkennen aan het hondje.

                                                            

Praktische informatie 

De verpleging van afdeling Strand is altijd bereikbaar op 071-5262816. De afdeling kunt u bereiken door via de J-zone naar de 6e etage te gaan en daar het bordje Strand te volgen, route 650.

Houdt u a.u.b. rekening met de tijden van de dienstoverdrachten, te weten: 

07.30 – 08.00 uur 

14.30 – 15.00 uur 

22.45 – 23.00 uur 

Ieder kind vindt het leuk om kaarten te ontvangen. Het postadres van de afdeling is:       

LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)

            Afdeling Strand C-6-Q

            t.n.v.…………………… (naam van het kind invullen)

            Postbus 9600

            2300 RC Leiden

Rooming in 

In principe kan één van de ouders op de kamer slapen. U kunt daar gebruik maken van toilet en douche. Ontbijt wordt door de afdeling aan de ouder, welke blijft slapen, verstrekt tussen 8.00 en 9.00 uur. Overige maaltijden dient u zelf te verzorgen. Tegen betaling kunt u ook een warme maaltijd bestellen bij de servicemedewerkers. Indien u zelf iets meeneemt dat in de koelkast bewaard moet worden, dan is dit mogelijk in de ouderkamer. Hier kunt u ook te alle tijden koffie en thee halen. Daarnaast is er het LUMC restaurant op de 2e etage. Hier staan ook automaten waar een aantal versnaperingen te verkrijgen zijn.

Camera 

Op elke patiëntenkamer bevindt zich boven het bed een camera. Hiermee kunnen we uw kind indien nodig altijd in de gaten houden zowel met beeld als geluid. Deze camera kunt u zelf aan of uit zetten. De knop hiervoor zit achter het bed bij het hoofdbord aan de raamkant. Als het lampje brandt, staat de camera uit en andersom. De beelden worden niét opgenomen en niét bewaard.

Ouderpasjes 

Van 20.00 – 07.00 uur zijn de toegangsdeuren naar afdeling Strand gesloten. Om tijdens die tijden toegang te hebben heeft u een ouderpasje nodig. Deze dient iedere 24 uur geactiveerd te worden. Dit kan bij de kaartlezer op de balie van afdeling Strand.

Bezoektijden 10.00 - 19.30 uur

Ouders zijn de hele dag welkom.

Maximaal 4 personen per kind, dus naast de ouders, niet meer dan 2 broertjes/ zusjes of ander bezoek. Stem de tijd even af met degene die voor uw kind zorgt zodat dit past in het dagprogramma van uw kind.

Bezoekregels 

Ouders kunnen tijdens het opnamegesprek aangeven wie hen eventueel vervangt als vaste verzorger. Onder vaste verzorgers worden die personen gerekend die volgens ouders in de thuissituatie op vaste tijden de verzorging van het kind overnemen.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen in aanwezigheid van een volwassene op de afdeling verblijven. Zij mogen niet recent in contact geweest zijn met een infectieziekte zoals bijvoorbeeld waterpokken of mazelen. Afwijkende bezoekafspraken kunnen alleen in overleg met de verpleegkundige worden gemaakt.

Bezoekafspraken bij Isolatie 

Bij verpleging in isolatie wordt onderscheid gemaakt tussen patiënten met een normale weerstand die een infectie hebben welke mogelijk besmettingsgevaar oplevert voor anderen en patiënten met een verminderde weerstand die beschermd moeten worden tegen infecties. Daarom gelden er voor kinderen in isolatie aangepaste regels. Indien uw kind in isolatie ligt dan heeft u hier een aparte folder (Isolatiemaatregelen) over gekregen. Heeft u deze niet ontvangen, mag u hier naar vragen.

Verpleegkundigen

Tijdens de opname kunt u verschillende verpleegkundigen tegenkomen. Meestal is één verpleegkundige verantwoordelijk voor uw zorg. Ook is hij/ zij contactpersoon voor u en uw naasten en andere zorgverleners. Op de afdeling werken ook gediplomeerd verpleegkundigen in opleiding tot kinderverpleegkundigen, zij werken altijd onder begeleiding van een gediplomeerd kinderverpleegkundige. Soms zijn er ook leerlingen, die in opleiding zijn tot verpleegkundige, zij werken ook altijd onder begeleiding.

Smartphone verpleegkundige 

De verpleegkundigen hebben allen een smartphone bij zich. Hierop ontvangen zij alle soorten patiënt oproepen.

Wij verzoeken u vriendelijk kennis te nemen van het volgende: 

  • Wanneer u of uw kind iets nodig heeft, graag vanaf de kamer bellen i.p.v. aan de balie te vragen. 
  • Ouders en kinderen mogen niet achter de balie, in de keuken en in de verpleegpost komen. Om privacy-redenen verzoeken wij u om niet rond de balie of op de gang te staan. 
  • Tussen 8.00 en 20.00 uur kunt u met de servicebel (gele knop met ‘s’) bellen voor vragen aan de servicemedewerker ten behoeve van eten en drinken of linnengoed.
  • U dient zelf zorg te dragen voor het schoon houden van de eigen speen/fles. U kunt gebruik maken van de magnetron in de ouderkamer. Wij raden u aan magnetronsterilisatiezakjes aan te schaffen.
  • Graag aan de verpleging doorgeven indien u als ouder de afdeling verlaat. 
  • De slaapbank dient overdag ingeklapt te zijn.
  • Ouders worden verzocht in nachtkleding of broek en shirt te slapen.
  • Graag kaarten, tekeningen e.d. met magneten op de daarvoor bestemde vlakken bevestigen.
  • Bloemen en planten zijn niet toegestaan op de patiëntenkamer. 
  • I.v.m. latexallergie zijn zelf op te blazen ballonnen niet toegestaan, uiteraard wel de heliumballonen, deze zijn namelijk niet van latex.

Ervaringen

Wij horen graag hoe u onze afdeling hebt ervaren. Door uw ervaring met ons te delen, kunnen wij onze zorg blijven verbeteren. Ga naar www.lumc.nl/betermeter of open de snelkoppeling op de Ipad, of scan de QR-code op het kaartje van de BeterMeter en kies de afdeling waar u bent (geweest).

Ook is het mogelijk uw ervaringen te delen via ‘Mijn LUMC’.