Ziekte van Von Willebrand

Ons onderzoek

Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over de ziekte van Von Willebrand. Binnen het expertisecentrum voor hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen doen we veel wetenschappelijk onderzoek naar bloedstolling. Dit varieert van onderzoek in het laboratorium tot klinisch onderzoek waarbij patiënten direct betrokken zijn. We werken ook samen met andere hemofiliebehandelcentra binnen en buiten Nederland. Het kan voorkomen dat u gevraagd wordt aan zo’n onderzoek deel te nemen.

Waar doen wij onderzoek naar?

Het LUMC maakt een onderscheid tussen de verschillende medische onderzoeksgebieden waarin het voorop wil lopen (profileringsgebieden). In deze gebieden werken meerdere specialismen nauw samen. Het onderzoek naar stollingsstoornissen maakt deel uit van het onderzoeksgebied Vascular and Regenerative Medicine.

Er lopen momenteel onderzoeken die als doel hebben een beter inzicht te krijgen in de symptomen van bloedingsziekten, de invloed van de ziekte op het dagelijks leven van de patiënt in kaart te brengen en de behandeling van bloedingen en begeleiding rondom bevallingen te verbeteren. Ook doet het hemofiliebehandelcentrum mee aan onderzoeken voor het testen van nieuwe medicijnen. 

Daarnaast doen we in het laboratorium verschillende onderzoeken om de mechanismen van de bloedstolling verder te ontrafelen en nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.