Vernauwing van de halsslagader

Nazorg

Na uw behandeling in het LUMC blijven wij uw gezondheid volgen. U komt een aantal maal op controle, waarbij wij kijken of u goed herstelt en of de doorbloeding van uw halsslagader goed is.

Welke nazorg bieden wij?

Of u na de operatie weer naar huis mag, is afhankelijk van de eventuele neurologische restverschijnselen die eventueel zijn opgetreden na uw herseninfarct. Het kan nodig zijn dat u naar een revalidatiecentrum gaat. Dit wordt in samenspraak met u, uw naasten, de neuroloog en de vaatchirurg bepaald.

Na uw ontslag komt u een aantal maal bij ons op controle. Zo controleren wij zes weken na de operatie de doorstroming van de halsslagaders met een duplexonderzoek.  

Waar moet u op letten na de behandeling?

Na de behandeling zijn er een aantal symptomen waarvoor u op moet letten. Dit kunnen symptomen zijn die wijzen op een infectie (roodheid van de wond, koorts of ziek voelen). Of symptomen van andere complicaties (zwelling van de hals of neurologische klachten en/of hoofdpijn). Neem bij deze symptomen altijd contact op met de polikliniek of, buiten kantooruren, de spoedeisende hulp van het LUMC. 

Maakt u zich ergens zorgen over, of heeft u vragen? Ook dan kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek of de verpleegafdeling. 

Contact bij problemen na uw behandeling

  • Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de Polikliniek Heelkunde, afdeling Vaatchirurgie: 071-5262314.
  • Buiten kantooruren kunt u onze spoedeisende hulp bellen.