Vernauwing van de halsslagader

Onze zorg

Vernauwingen in de halsslagaders ontstaan door slagaderverkalking. Een vernauwde halsslagader geeft vaak geen klachten, maar kan wel leiden tot een TIA of herseninfarct. Daarom is het in sommige gevallen nodig bij een vernauwing te opereren. Bij het LUMC zet een multidisciplinair team zich in om u de best mogelijke zorg te geven.

Multidisciplinair team

Vernauwde slagaderEen multidisciplinaire samenwerking is onmisbaar voor goede patiëntenzorg. Een team van vaatchirurgen, radiologen en neurologen werkt daarom nauw samen om voor u de beste behandeling te kunnen vaststellen. 

Expertise

Het LUMC is goed in het uitvoeren van complexe vaatoperaties, waaronder operaties aan vernauwde halsslagaders. Patiënten worden bij ons zo veel mogelijk door een vaste vaatchirurg gezien. Zo leert uw arts u goed kennen en kan hij of zij optimaal rekening houden met uw persoonlijke situatie.

Onderzoek

Het LUMC is ook een centrum van onderzoek. We doen veel wetenschappelijk onderzoek naar vaatproblemen. Ons doel: therapieën ontwikkelen om vernauwingen van de halsslagaders te voorkomen of beter te behandelen. Zo onderzoeken we momenteel de risico op scheuren van een vernauwde vaatwand, en de relatie tussen ontstekingscellen en kleine bloedvaatjes in de vernauwde vaatwand.


Wat is een vernauwing in de halsslagader?
Wat zijn de symptomen van een vernauwde slagader?
Wat is de oorzaak van een vernauwde slagader?