Ziekte van Parkinson

Onze zorg

De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening van het zenuwstelsel en gaat gepaard met zowel motorische als niet-motorische klachten. Onze neurologen zoeken samen met u naar de beste manier om die klachten te beperken. Dankzij het uitgebreide onderzoek dat we doen naar de ziekte van Parkinson, heeft u vaak toegang tot de nieuwste behandelmethoden en kunt u bijdragen aan onze zoektocht naar een geneesmiddel voor de ziekte van Parkinson.

Waarom u bij ons in goede handen bent

In het LUMC streven we naar een snelle diagnose en een behandeling die we samen met u bepalen en die het beste bij u past. We kunnen u begeleiden bij geavanceerde therapieën, zoals continue toediening van medicijnen via een pomp of diepe hersenstimulatie. Uw tevredenheid staat centraal in de behandeling, die gericht is op het verbeteren van uw kwaliteit van leven.

Multidisciplinair team

In het LUMC hanteren we een multidisciplinaire aanpak van de ziekte van Parkinson. Dat betekent dat we met specialisten van verschillende afdelingen naar uw behandeling kijken als daar aanleiding voor is. Soms komt u deze specialisten tegen en soms werken ze vooral achter de schermen. Deze samenwerking is erg waardevol en leidt aantoonbaar tot betere resultaten.

Wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson

Het LUMC is gespecialiseerd in onderzoek naar het meten van de klachten, de rol van erfelijke factoren bij het ontstaan van de ziekte van Parkinson, bijwerkingen van geneesmiddelen en naar het verbeteren van de behandeling. We zijn er trots op dat we internationaal bekend staan om ons onderzoek naar het meten van de klachten van de ziekte van Parkinson. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit veld.

Veel van onze onderzoeken vinden plaats op de kliniek, wat betekent dat u zelf mogelijk ook mee kunt doen aan een onderzoek. Meer informatie hierover vindt u onder Behandeling en onder Ons onderzoek. U mag ook altijd een mail sturen naar Parkinsononderzoek.


Wat is de ziekte van Parkinson?
Wat zijn de symptomen van de ziekte van Parkinson?
Wat is de oorzaak van de ziekte van Parkinson?