Osteoporose (botontkalking)

Nazorg

Osteoporose is een chronische aandoening. De kwaliteit van uw botten zal door de behandeling verbeteren, maar het blijft altijd een aandachtspunt. Het is daarom goed om regelmatig de toestand van uw botten te laten controleren. En als er reden voor is houden we een vinger aan de pols. Ondervindt u problemen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Welke nazorg bieden wij bij osteoporose?

We zien u 3 maanden na de start van de behandeling graag terug. We kijken dan of de behandeling naar wens verloopt en of de medicijnen aanslaan. Een jaar na de start nodigen we u opnieuw uit. Tijdens dat consult evalueren we het effect van de behandeling en kijken we of het nodig is dat u bij ons onder behandeling blijft. Gebruikt u tabletten bisfosfonaat of denosumab? Dan kan uw huisarts het vaak van ons overnemen. Hebt u infusen nodig, dan blijft u bij het LUMC. 

Verzameling attributen in de sportzaal van de afdeling Fysiotherapie

Er kunnen ook andere redenen zijn dat u in het LUMC onder controle blijft. Bijvoorbeeld als u al op jonge leeftijd osteoporose hebt. Als u bij ons onder behandeling bent, nodigen we u eens per jaar uit voor controle.

Revalidatie

Hebt u een bot gebroken, dan kan het nodig zijn dat u moet revalideren. Dit is mogelijk in het LUMC. Samen met een revalidatiearts of fysiotherapeut stelt u een revalidatieplan op. Volgens een gericht programma traint u de spieren en werkt u aan uw conditie. 

Waar moet u op letten na het zorgpad?

Breekt u opnieuw een bot of hebt u problemen met uw ruggenwervels, neem dan contact op met het LUMC. Dat geldt ook als u problemen hebt met de medicijnen, als deze bijwerkingen geven of als er plots een sterke verandering is in uw gezondheid.

Hoe kunt u ons bereiken?

Als u problemen ondervindt of vragen hebt over osteoporose, kunt u contact opnemen met de polikliniek Endocrinologie. Deze is bereikbaar via tel. 071 - 526 35 05 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) U kunt ons ook per mail bereiken via bot@lumc.nl