Fibreuze dysplasie

Nazorg

De zorg bij fibreuze dysplasie houdt niet op bij een geslaagde behandeling. Bent u geopereerd of met medicijnen behandeld? Dan blijft u bij ons onder controle. Bent u bij de orthopeed geweest, maar bleek een behandeling niet nodig? Dan maken we in ieder geval duidelijke afspraken, zodat u weet bij welke klachten u terug moet komen. Zo houden we een vinger aan de pols.

Welke nazorg bieden we bij fibreuze dysplasie?

In de directe periode na de start van de behandeling komt u na 3 maanden op controle bij uw behandelend arts. Als de fibreuze dysplasie in een stabiele fase is gekomen, komt u meestal elke 6 of 12 maanden langs voor controle op de polikliniek. Tijdens deze controles nemen we bloed af en maken we regelmatig röntgenfoto’s of aanvullende scans. Zo kunnen we zien hoe actief de ziekte is. Daarnaast is er altijd tijd om uw (on)mogelijkheden en pijnklachten te bespreken. 

Woont u niet in de buurt van Leiden? Dan maken we afspraken met een ziekenhuis bij u in de buurt, zodat u daar zoveel mogelijk terecht kunt voor controles. Wel streven we ernaar om u eens in de 1 of 2 jaar hier op controle te zien om alles goed in de gaten te kunnen houden. 

Waar moet u op letten na de behandeling?

Tijdens of na een behandeling kunnen als gevolg van die behandeling bijwerkingen optreden. Neem gerust contact met ons op als u hier hinder van ondervindt of vragen hebt. Het kan ook gebeuren dat u klachten houdt of dat klachten terugkeren. Verandert uw situatie of spelen klachten plotseling weer op, neemt u dan altijd contact met ons op. We controleren dan eerst of de ziekte niet opnieuw opspeelt en bij aanhoudende pijnklachten kan uw arts aanvullende pijnstilling voorschrijven. 

Hoe kunt u ons bereiken?

Merkt u veranderingen in uw situatie of hebt u andere vragen ? Neemt u dan contact op met de polikliniek Endocrinologie, tel. 071 - 526 35 05 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of met de polikliniek Orthopedie, tel. 071 - 526 80 03 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur). Via het patiëntportaal mijn LUMC is het ook mogelijk om een e-consult aan te vragen met uw behandelend arts. Voor algemene vragen of informatie kunt u mailen naar bot@lumc.nl

Bij zeer urgente problemen kunt u buiten kantooruren de spoedeisende hulp van het LUMC bereiken via de telefooncentrale: 071 - 526 91 11.