Brughoektumor

Nazorg

Een brughoektumor kan veel vragen en onzekerheden oproepen, ook na een behandeling. Onze zorg houdt daarom niet op als u het ziekenhuis uitloopt. We houden een vinger aan de pols, helpen u bij het omgaan met de gevolgen van de tumor en u kunt altijd bij ons terecht als u vragen hebt of ergens mee zit.

Welke nazorg bieden wij bij een brughoektumor?

De coördinator van de schedelbasiswerkgroep helpt na de behandeling ook met praktische zakenDe nazorg bij een brughoektumor is afhankelijk van de keuze voor een behandeling. Als er besloten is om af te wachten, komt u in principe één keer per jaar bij ons terug voor controle. We maken dan een MRI-scan om te kijken of de tumor is gegroeid. Zo houden we uw situatie in de gaten en kunnen we op tijd ingrijpen als een operatie of bestraling toch nodig blijkt te zijn. 

Bent u bestraald, dan komt u aanvankelijk eens per jaar langs voor een MRI-scan. In principe controleren we u levenslang om er zeker van te zijn dat de tumor toch niet weer gaat groeien. Ook na een operatie blijft u in eerste instantie onder controle.

In de periode na een behandeling zal de coördinator van de SBP-werkgroep altijd contact met u opnemen om te informeren hoe het met u gaat. We geven u praktische tips mee en helpen u met de vervolgroute. Hebt u bijvoorbeeld audiologische steun nodig, dan zoeken we mee naar een geschikte specialist bij u in de buurt. 

Hoe kunt u ons bereiken?

Als u een vraag hebt of graag iets wilt bespreken met uw arts, kunt u altijd contact met ons opnemen. De coördinator van de SBP-werkgroep is bereikbaar via de mail (Schedelbasiswerkgroep@lumc.nl) of telefonisch op 071 - 526 17 12 van dinsdag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur. Bij dringende zaken kunt u bellen met het patiëntensecretariaat van de afdeling KNO, tel. 071 - 526 80 20. Buiten kantooruren kunt u zich bij zeer urgente problemen melden bij de spoedeisende hulp van het LUMC.