Aneurysma van de aorta

Nazorg

Na uw behandeling in het LUMC blijven wij uw gezondheid volgen. U komt regelmatig op controle, waarbij wij kijken of de behandeling succesvol is geweest en of u goed herstelt van de operatie.

Na uw operatie blijft u regelmatig op controle komen in het LUMC. Een consult bestaat meestal uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Soms maken we ook een echo. Zo kunnen we zien of de stents of prothese goed open zijn en of er complicaties zijn opgetreden. 

Thuis herstellen

Na een operatie is het belangrijk om thuis rustig te herstellen. Bepaalde activiteiten mag of kunt u direct na een operatie niet doen (tillen, huishoudelijk werk, fietsen, sporten). De wond moet eerst goed genezen. Schakel daarom op tijd vrienden, familie of kennissen in om u tijdens de eerste dagen en weken thuis te helpen. 

Extra hulp

Blijkt tijdens de opname dat u na ontslag waarschijnlijk extra hulp nodig heeft? Dan schakelen wij het Transferbureau van het LUMC in om dat voor u te regelen. Extra hulp kan bestaan uit thuiszorg (hulp bij het wassen, het huishouden en gespecialiseerde wondzorg), maar ook uit een verblijf in een revalidatie- of verpleeghuis.  

Waar moet u op letten na de behandeling?

Elke operatie brengt een zeker risico met zich mee. Neem contact met ons op als u na een operatie ziek wordt, koorts krijgt, of als uw wond rood wordt of er een zwelling optreedt.

Hoe kunt u ons bereiken?

Tot 1 week na ontslag kunt u contact opnemen met:

  • Afdeling Vaatchirurgie J9-Q, bereikbaar via het centrale nummer van het LUMC: 071 - 526 91 11

Loopt u na uw behandeling tegen problemen aan? Geef dit aan bij de nacontroles, of eerder als ze urgent zijn. Bel dan met de secretaresse van de afdeling Vaatchirurgie op telefoonnummer 071-526 2314. Buiten kantooruren kunt u bij zeer urgente problemen terecht bij de spoedeisende hulp van het LUMC of een ziekenhuis bij u in de buurt.