Vernauwde bloedvaten van de benen (etalagebenen)

Nazorg

Na uw behandeling in het LUMC blijven wij uw gezondheid volgen. U komt regelmatig op controle, waarbij wij kijken of een behandeling aanslaat en of u goed herstelt van een eventuele operatie.

Welke nazorg kunnen wij bieden?

Na uw operatie of behandeling blijft u regelmatig op controle komen in het LUMC. Een consult bestaat meestal uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Indien nodig krijgt u een duplexonderzoek. Zo kunnen we zien of het effect van de dotterbehandeling nog aanwezig is, of de bypass nog open is en hoe de doorbloeding van uw been is.

Bent u geopereerd? Dan is het belangrijk om thuis rustig te herstellen. Bepaalde activiteiten mag of kunt u direct na een operatie niet doen (tillen, huishoudelijk werk, fietsen, sporten). De wond moet eerst goed genezen. Schakel daarom op tijd vrienden, familie of kennissen in om u tijdens de eerste dagen en weken thuis te helpen.

Blijkt tijdens de opname dat u na ontslag waarschijnlijk extra hulp nodig heeft? Dan schakelen wij het Transferbureau van het LUMC in om dat voor u te regelen. Extra hulp kan bestaan uit thuiszorg (hulp bij het wassen, het huishouden en gespecialiseerde wondzorg), maar ook uit een verblijf in een revalidatie- of verpleeghuis.

Waar moet u op letten na de behandeling?

Elke operatie brengt een zeker risico met zich mee. Neem contact met ons op als u na een operatie of dotterbehandeling koorts krijgt, of als uw wond rood wordt of er een zwelling optreedt.

Hoe kunt u ons bereiken?

Loopt u na uw behandeling tegen problemen aan? Geef dit aan bij de nacontroles, of eerder als ze urgent zijn. Bel dan met de secretaresse van de afdeling Vaatchirurgie, Margareth Huschka, op telefoonnummer 071 - 526 23 14. Buiten kantooruren kunt u zich bij zeer urgente problemen melden bij de spoedeisende hulp van het LUMC.