Voordat u naar het LUMC komt

Ik ben patiënt en heb een (poliklinische) afspraak in het LUMC

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie voor een veilig bezoek aan het LUMC. U leest wat u als patiënt kunt verwachten als u ons ziekenhuis bezoekt. Lees deze informatie daarom goed door voordat u naar het LUMC komt.

Check altijd de COVID-vragenlijst voor uw komst 

Vul altijd de COVID-vragenlijst in op het patiëntportaal mijnLUMC, voordat u naar het LUMC komt. De ingevulde vragenlijst is maximaal 48 uur geldig.


  • Heeft u coronagerelateerde klachten? Of zit u in quarantaine omdat u een nauw contact bent van een positief persoon of omdat u de afgelopen 14 dagen in het buitenland in gebied geweest bent met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet naar het LUMC maar overleg eerst met uw behandelend arts via de polikliniek.
  • De 1,5-metermaatregel blijft gelden in het LUMC. We willen besmettingen zoveel mogelijk tegengaan gezien onze zorg voor vele kwetsbare patiënten. Houd dus afstand van anderen. We schudden geen handen in ons medisch centrum. Ook is het belangrijk om uw handen vaak en goed te wassen. Hoest of nies in uw elleboog of zakdoek.   
  • U kunt helaas geen begeleider meenemen naar uw afspraak. Alleen als het echt niet anders kan, mag één begeleider mee naar de afspraak. Minderjarige kinderen met een poliklinische afspraak mogen één ouder meenemen naar de afspraak.
  • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC.
  • Ons restaurant is momenteel gesloten voor publiek. De coffee corner is wel geopend.

Maakt u nog geen gebruik van mijnLUMC? Kijk op lumc.nl/mijnlumc voor meer informatie. Heeft u geen toegang tot mijnLUMC, gebruik dan de COVID-vragenlijst.

Landelijke maatregelen

Algemene informatie over het coronavirus en over de landelijke maatregelen vindt u op Rijksoverheid en Pharos. Deze informatie wordt daar ook aangeboden in andere talen, zoals Arabisch, Pools en Turks. 

LUMC-maatregelen

Hieronder vindt u informatie in veelgestelde vragen over de maatregelen die het LUMC treft tegen het coronavirus. Heeft u toch nog een vraag over de maatregelen? Neem dan contact met ons op via coronavragen@lumc.nl.


Moet ik een vragenlijst invullen over mijn gezondheid?
Ik heb een afspraak bij het LUMC, kan ik wel komen?
Kan ik het LUMC veilig bezoeken voor mijn afspraak?
Kan ik iemand meenemen naar mijn afspraak?
Ik heb coronagerelateerde klachten, kan ik komen?
Moet ik een mondneusmasker dragen in het LUMC?
Dragen LUMC-medewerkers beschermende kleding?
Kan ik gebruik maken van het restaurant en/of coffeecorner?
Wat kan ik doen als ik me zorgen maak?
Ik kom voor de Centrale Bloedafname, wanneer kan ik het beste komen?