Voordat u naar het LUMC komt

Ik ben patiënt en heb een (poliklinische) afspraak in het LUMC

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie voor een veilig bezoek aan het LUMC. U leest wat u als patiënt kunt verwachten als u ons ziekenhuis bezoekt. Lees deze informatie daarom goed door voordat u naar het LUMC komt.

LUMC-maatregelen

  • Heeft u coronagerelateerde klachten? Kom dan niet naar het LUMC maar overleg eerst met uw behandelend arts. Hij of zij bepaalt samen met u of uw afspraak telefonisch of per videoconsult kan plaatsvinden, wordt verzet of doorgaat met extra maatregelen. U krijgt dus altijd de zorg die u nodig heeft.
  • Zit u in quarantaine omdat u een nauw contact bent van een positief persoon of omdat u de afgelopen 10 dagen in het buitenland in een gebied geweest bent met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet naar het LUMC maar overleg eerst met uw behandelend arts via de polikliniek.
  • Onze zorgmedewerkers dragen een mondneusmasker wanneer voldoende afstand houden niet mogelijk is. In sommige gevallen vragen zij u dat ook te doen. Onze medewerkers zullen in dat geval een mondneusmasker aan u geven.
  • We schudden geen handen. We vragen u  om uw handen vaak en goed te wassen. Hoest of nies in uw elleboog of zakdoek.
  • U kunt helaas geen begeleider meenemen naar uw afspraak. Minderjarige kinderen met een poliklinische afspraak mogen één ouder meenemen naar de afspraak.
  • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC.
  • Ons restaurant is momenteel gesloten voor publiek. De coffee corner is wel geopend.

Landelijke maatregelen

Algemene informatie over het coronavirus en over de landelijke maatregelen vindt u op Rijksoverheid en Pharos. Deze informatie wordt daar ook aangeboden in andere talen, zoals Arabisch, Pools en Turks.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u informatie in veelgestelde vragen over de maatregelen die het LUMC treft tegen het coronavirus. Heeft u toch nog een vraag over de maatregelen? Neem dan contact met ons op via coronavragen@lumc.nl.


Ik heb een afspraak bij het LUMC, kan ik wel komen?
Kan ik het LUMC veilig bezoeken voor mijn afspraak?
Kan ik iemand meenemen naar mijn afspraak?
Ik heb coronagerelateerde klachten, kan ik komen?
Moet ik een mondneusmasker dragen in het LUMC?
Kan ik gebruik maken van het restaurant en/of coffeecorner?
Ik kom voor de Centrale Bloedafname, wanneer kan ik het beste komen?