Voordat u naar het LUMC komt

Ik ben patiënt en heb een afspraak in het LUMC

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie voor een veilig bezoek aan het LUMC. U leest wat u als patiënt kunt verwachten als u ons ziekenhuis bezoekt. Lees deze informatie daarom goed door voordat u naar het LUMC komt.

Vul altijd de COVID-vragenlijst in    

Vul altijd de COVID-vragenlijst in op het patiëntportaal mijnLUMC, voordat u naar het LUMC komt. De ingevulde vragenlijst is maximaal 48 uur geldig.


  • U vult van te voren de COVID-vragenlijst in om te controleren of u coronagerelateerde klachten hebben. Als u klachten heeft, kom dan niet naar het LUMC maar neem eerst contact op met uw behandelend arts voor overleg.
  • U kunt helaas geen begeleider meenemen naar uw afspraak. Alleen als het echt niet anders kan, mag één begeleider mee naar de afspraak. Minderjarige kinderen met een poliklinische afspraak mogen één ouder meenemen naar de afspraak.
  • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC.
  • U wast uw handen bij binnenkomst en zo vaak als nodig is tijdens uw bezoek in het LUMC.  
  • U draagt een eigen niet-medisch mondneusmasker in alle publieke ruimtes van het LUMC. Dat zijn onder meer de centrale hal, loop- en wachtruimten, het Leidseplein, de winkels, etc.  
  • Onze coffee corners en het restaurant zijn momenteel gesloten voor publiek.

Maakt u nog geen gebruik van mijnLUMC? Kijk op lumc.nl/mijnlumc voor meer informatie. Heeft u geen toegang tot mijnLUMC, gebruik dan de COVID-vragenlijst.

Landelijke maatregelen

Algemene informatie over het coronavirus en over de landelijke maatregelen vindt u op Rijksoverheid en Pharos. Deze informatie wordt daar ook aangeboden in andere talen, zoals Arabisch, Pools en Turks. 

LUMC-maatregelen

Hieronder vindt u informatie in veelgestelde vragen over de maatregelen die het LUMC treft tegen het coronavirus. Heeft u toch nog een vraag over de maatregelen? Neem dan contact met ons op via coronavragen@lumc.nl.


Moet ik een vragenlijst invullen over mijn gezondheid?
Ik heb een afspraak bij het LUMC, kan ik wel komen?
Kan ik het LUMC veilig bezoeken voor mijn afspraak?
Kan ik iemand meenemen naar mijn afspraak?
Ik heb coronagerelateerde klachten, kan ik komen?
Moet ik een mondneusmasker dragen in het LUMC?
Dragen LUMC-medewerkers beschermende kleding?
Waarom dragen (zorg)medewerkers op de afdeling face shields?
Kan ik gebruik maken van het restaurant en/of coffeecorner?
Kan ik bij iemand terecht om over mijn zorgen te praten?