Voordat u naar het LUMC komt

Ik kom op bezoek bij een opgenomen patiënt

Op deze pagina vindt u informatie voor bezoekers van patiënten die zijn opgenomen in het LUMC. Lees deze informatie goed door voordat u naar het LUMC komt. Dan weet u wat u kunt verwachten.

Regels als u op bezoek komt bij een patiënt

Voor het bezoeken van een patiënt gelden de volgende regels:

  • U bent welkom om een opgenomen patiënt te bezoeken. We vragen u om hier verstandig mee om te gaan. Kom niet met te veel mensen op bezoek. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen.
  • We vragen u dringend om een mondneusmasker te dragen als u op bezoek komt bij een patiënt. Kom ook niet met te veel mensen op bezoek. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Maskers zijn beschikbaar bij de ingang van de verpleegafdeling en bij de hoofdingang van het LUMC.
  • Bezoektijden zijn tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Een bezoek duurt in principe niet langer dan een uur. 
  • Afdelingen zoals de Intensive Care kunnen andere bezoektijden hanteren, in het belang van de patiëntenzorg. Bezoekers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.
  • Voor ouders van opgenomen kinderen (afdelingen WAKZ, NICU, IC Kinderen, Geboortehuis en Curium) geldt een aparte regeling. Zij worden hierover persoonlijk geïnformeerd.
  • Bij COVID-klachten kunt u niet op bezoek komen.
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen drie weken een bewezen COVID-infectie heeft gehad? Of bent u in de afgelopen 14 dagen in het buitenland in gebied geweest met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet op bezoek.

Ik heb coronagerelateerde klachten of ben in contact geweest met een COVID-19 positief persoon. Kan ik komen?
Kan ik gebruik maken van het restaurant en/of coffeecorner?
Moet ik een mondneusmasker dragen in het LUMC?