Voordat u naar het LUMC komt

Belangrijke informatie

De komende tijd hervatten we stapsgewijs de reguliere zorg. U loopt geen extra besmettingsgevaar als u in het LUMC bent. In het LUMC gelden de landelijke regels en nemen we extra maatregelen. Zo houden we samen het risico op verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) zo klein mogelijk. Volg de landelijke regels en de instructies die u van het LUMC krijgt.

Landelijke regels gelden ook in het LUMC

Het LUMC houdt zich aan de landelijke regels en heeft aanvullende maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden. Houd met het volgende rekening als u naar het LUMC komt:

 • U kunt alleen via de hoofdingang het LUMC betreden. Hier vragen we u naar uw ingevulde COVID-vragenlijst. 
 • Kom alleen naar uw afspraak. Neem geen kinderen mee. Neem alleen een begeleider (zonder coronaklachten) mee als het echt niet anders kan. In onze wachtkamers is zeer beperkt plaats in verband met de 1,5 meter richtlijnen. 
 • Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar. Het LUMC is hier op ingericht.
 • Denk aan de hygiëneregels, zoals regelmatig handen wassen en niezen in uw elleboog.
 • Kom niet naar het LUMC met coronagerelateerde klachten maar neem telefonisch contact op met uw behandelend arts.

Komt u naar het LUMC? Vul eerst de COVID-vragenlijst in!

Voordat u het LUMC binnenkomt via de hoofdingang, vragen we u om uw ingevulde COVID-vragenlijst. Zorg dat u deze vragenlijst bij de hand heeft. Op die manier krijgt u snel en eenvoudig toegang tot het LUMC. Als u geen ingevulde COVID-vragenlijst bij u heeft, wordt u bij de ingang verder geholpen. Het kan dan wel wat langer duren voordat u het LUMC in kunt.

Bent u patiënt? De vragenlijst staat voor u klaar in uw patiëntportaal mijnLUMC. Vul de vragenlijst thuis in en print hem uit of maak een screenshot of foto. Houd de lijst bij de hand als u bij de hoofdingang komt. Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld, is deze 48 uur geldig. Uw antwoorden zijn ook direct elektronisch zichtbaar voor uw zorgverlener in het LUMC. Maakt u nog geen gebruik van mijnLUMC? Kijk op lumc.nl/mijnlumc voor meer informatie. 

Bent u bezoeker? Vul de vragenlijst in en print hem uit of maak een screenshot of foto. Houd de lijst bij de hand als u bij de hoofdingang komt. Vergeet ook niet de bevestigingsmail van een bezoekafspraak mee te nemen.

Coronagerelateerde klachten?

Heeft u een van de volgende klachten: koorts (38,0 graden of hoger), kortademigheid, spierpijn, pijn achter de ogen, hoesten of keelpijn, algehele malaise en extreme vermoeidheid, neusverkoudheid (snotteren/niezen/loopneus/verstopte neus), smaak/reukverlies, diarree? Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen maand een bewezen COVID-infectie heeft gehad? Of bent u of uw begeleider in de afgelopen 14 dagen in een land of gebied geweest met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet naar uw afspraak in het LUMC maar neem contact op met uw behandelend arts via de polikliniek. U vindt de telefoonnummers hier. Om een afspraak te maken voor een coronatest, neemt u contact op met de GGD via 0800-1202.

Uw afspraak in het LUMC

De belangrijkste informatie over uw afspraak vindt u in mijnLUMC en in de brief die u thuis ontvangt. Indien mogelijk vinden afspraken en consulten digitaal (via een videoverbinding) plaats. 

Uw zorgverlener vraagt voorafgaand aan uw afspraak of u klachten heeft die kunnen duiden op een mogelijke besmetting met het coronavirus. Als u die heeft, dan kan de zorgverlener maatregelen nemen om u en zichzelf goed te beschermen. U krijgt dus altijd de zorg die u nodig heeft, ongeacht of u coronagerelateerde klachten heeft. 

Aangepaste bezoekersregeling verpleegafdelingen

In verband met het coronavirus kunt u alleen op afspraak op bezoek bij een opgenomen patiënt. Een aangewezen contactpersoon van de patiënt maakt de afspraak met het secretariaat van de afdeling. Voor bezoek gelden de volgende regels: 

 • Maximaal 2 dezelfde bezoekers per opgenomen patiënt per dag
 • Bezoektijden: tussen 14:00 – 20.00 uur. Let op, afdelingen kunnen deze tijdspanne versmallen, indien de patiëntenzorg daarom vraagt
 • Een bezoek duurt in principe niet langer dan een uur
 • Geen bezoek bij COVID-klachten
 • Neem de bevestiging van de bezoekafspraak mee naar de screening bij de ingang
 • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC
 • Op sommige afdelingen, zoals de Intensive Care, gelden afwijkende bezoektijden. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd

Bij patiënten die in het LUMC liggen met een (mogelijke) coronavirusinfectie (COVID-19) is het slechts beperkt mogelijk om op bezoek te komen. Dit gaat altijd in overleg met de afdeling. Ook ontvangt u informatie over de aanvullende procedures.

Het LUMC is veilig om te bezoeken

Alle maatregelen in het LUMC nemen we voor uw en onze veiligheid. Zo houden we samen het risico op verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) zo klein mogelijk.  Er zijn aparte afdelingen voor patiënten met COVID-19 die strikt zijn gescheiden van de ruimtes voor andere patiënten. Onze medewerkers blijven thuis als ze klachten hebben en worden getest om besmetting uit te sluiten. Ook dragen zij de juiste beschermingsmiddelen.