Patiëntportaal mijnLUMC

MijnLUMC is het online patiëntportaal van het LUMC. Als patiënt van het LUMC heeft u automatisch toegang. In mijnLUMC vindt u alle informatie over uw behandeling op één plek. Van een overzicht van uw afspraken en brieven tot aan uitslagen en belangrijke informatie over uw zorgtraject. Zo bent en blijft u op de hoogte en werken we samen aan uw gezondheid. Ook kunt u via het patiëntportaal herhaalrecepten aanvragen en contact opnemen met uw zorgverlener.

Inloggen op mijnLUMC

Als patiënt van het LUMC heeft u automatisch toegang tot mijnLUMC. Ga naar de webpagina van mijnLUMC of gebruik de mijnLUMC app. U logt in op uw tablet, telefoon of computer met behulp van uw DigiD. Zo zijn uw gegevens goed beschermd. Download de  app via uw smartphone of tablet (besturingssysteem iOS of Android):

Handleiding mijnLUMC

Lees de handleiding voor mijnLUMC en bekijk onderstaande video. Bekijk ook de veelgestelde vragen over mijnLUMC.

mijnLUMC

Bekijk de video over patiëntportaal mijnLUMC: hoe werkt het?

Onderhoudsmeldingen en storingen mijnLUMC

Op deze pagina leest u of er onderhoud aan mijnLUMC plaatsvindt of dat er storingen zijn en de eventuele consequentie voor het gebruik ervan.

Overzicht afspraken en informatie over uw behandeling

Met mijnLUMC heeft u altijd en overal inzicht in uw medische gegevens en afspraken. U kunt mijnLUMC gebruiken op uw computer, laptop, tablet of smartphone. U vindt de informatie altijd op één plek terug. Zo bereidt u zich goed voor op uw afspraak.

In mijnLUMC vindt u:

 • een handig overzicht van uw afspraken met belangrijke informatie per afspraak;
 • uw medische gegevens en verslagen van uw zorgverleners;
 • uitslagen van het laboratoriumonderzoeken, röntgenfoto’s, echo’s en scans. Laboratoriumuitslagen ziet u direct na goedkeuring van het laboratorium, tumor markers na 4 dagen;
 • uw zorgpad (geldt voor een aantal aandoeningen) met een overzicht van de stappen in het behandeltraject en belangrijke informatie over uw behandeling;
 • vragenlijsten en brieven van uw zorgverlener.

Met mijnLUMC kunt u:

 • een videoconsult starten op uitnodiging van een arts;
 • herhaalrecepten aanvragen;
 • snel en eenvoudig een vraag stellen aan uw behandelaar (via een e-consult);
 • toestemming geven. Bijvoorbeeld voor e-mails van het LUMC en het delen van uw medische gegevens met andere zorgverleners;
 • een machtiging aanvragen voor toegang tot medische gegevens (bijvoorbeeld van uw kind).

Een videoconsult: hoe werkt dat?

Heeft u binnenkort een videoconsult via het LUMC? Dit is een consult via uw telefoon of computer. Bekijk hoe dit werkt in de video.

Veelgestelde vragen mijnLUMC

Bekijk de veelgestelde vragen over mijnLUMC. Zoals over e-consulten, labuitslagen en hoe u kunt inloggen en afspraken kunt inzien en wijzigen.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website waarin u als patiënt medische gegevens vanuit verschillende bronnen op één online plek verzamelt en kan delen met zorgverleners. Zoals met uw huisarts, het ziekenhuis of een therapeut. In een PGO kunt u zelf ook medische gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld gegevens die u zelf meet, zoals de waarden van uw bloeddruk. Dit geeft u een volledig overzicht.

Het verschil tussen het patiëntportaal mijnLUMC en een PGO, is dat in een PGO alle medische gegevens van verschillende zorgverleners door u op één plek wordt verzameld.

De voordelen van een PGO:

 • Alle gegevens over uw gezondheid op één plek, onder uw beheer;
 • Zelf grip op uw gegevens;
 • U maakt met de PGO veilig verbinding met zorgverlener(s);
 • U kiest een PGO die bij u past.

Meer informatie over een PGO? Bezoek de website www.pgo.nl.

Of bekijk de video.

Contact over mijnLUMC

Vragen en opmerkingen over mijnLUMC kunt u kwijt via onderstaand contactformulier.