Mindervaliden/gehandicapten

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) houden wij er rekening mee als u slecht ter been bent. Er zijn speciale voorzieningen voor mindervaliden en gehandicapten.

Parkeren

Mindervalide bezoekers en gehandicapten kunnen in- en uitstappen op de keerlus bij de hoofdingang van het LUMC-hoofdgebouw. Wilt u uw auto parkeren? Dat kan op de begane grond van de parkeergarage. Als u een invalidenparkeerkaart heeft, kunt u gebruikmaken van het parkeerterrein rechts naast de ingang van het LUMC-hoofdgebouw.

Rolstoelen

In het LUMC staan altijd voldoende rolstoelen, waar u gebruik van kunt maken. De rolstoelen staan in de centrale hal, op de begane grond van de parkeergarage en buiten naast de hoofdingang. Let op: u heeft een muntstuk van 2 euro nodig om een rolstoel te gebruiken. Het geld krijgt u retour na het terugzetten van de rolstoel.

(Hulp)honden

Uw hulphond is van harte welkom in het LUMC. Uw hond moet wel een gecertificeerde hulphond zijn en het liefst te herkennen aan een dekje met een officieel erkend logo van de Stichting Hulphond of KNGF Geleidehonden.

Wilt u van tevoren even overleggen met het ziekenhuispersoneel van de afdeling die u wilt bezoeken met uw hulphond? Het kan zijn dat op deze afdeling een patiënt met een verminderde weerstand ligt. Dan mag u er niet komen met uw hond. In het LUMC zijn huisdieren over het algemeen niet toegestaan vanwege hygiëne en infectiegevaar.