Materiaal inleveren

In overleg met de behandelend arts zult u voor bepaalde testen urine en/of feces moeten inleveren. Dit kan ook op de Bloedafname op C2.

Materiaal inleveren of ophalen:

U meldt zich op de CBA aan bij de aanmeldzuil, naast de ingang van de Centrale Bloedafname (locatie C2). U scant de QR-code van uw dagticket. U wordt met het nummer van de dagticket opgeroepen. Zodra u aan de beurt bent loopt u naar bij de juiste afnamecabine. Is er geen laborder beschikbaar dan vragen wij u terug te gaan naar de polikliniek waar u onder behandeling bent.
  • Levert u het materiaal zo vers mogelijk in bij de Centrale Bloedafname. Doe dit altijd in opvangmateriaal van het LUMC. Wij accepteren geen eigen opvangmaterialen, zoals jampotjes of drinkflessen. Dit beïnvloedt namelijk de testresultaten.
  • Medewerkers van de Centrale Bloedafname kunnen u voorlichten over het verzamelen en opvangen van materialen als urine en feces.

Instructies:

Urine en ontlasting (feces)

Voor sommige onderzoeken moet u een of meerdere losse porties inleveren. Zie meegegeven folder.

Opvangmateriaal

Voor de verzameling van urine en ontlasting (feces) kunt u bij de Centrale Bloedafname gratis opvangmateriaal ophalen. Hiervoor heeft U een dagticket nodig die U bij de CBA kunt scannen.