Materiaal inleveren

Urine, feces of sputum inleveren

In overleg met de behandelend arts zult u voor bepaalde testen urine, feces of sputum moeten inleveren. Dit kan ook op de Centrale Bloedafname.

Materiaal ophalen of inleveren

Voor de verzameling van urine, ontlasting (feces) of sputum kunt u bij de Centrale Bloedafname gratis opvangmateriaal ophalen. Ook voor het ophalen van materiaal heeft u een dagticket nodig.

U meldt zich op de CBA aan bij de aanmeldzuil, naast de ingang van de Centrale Bloedafname (locatie C2-Q, route 116). U scant de QR-code van uw dagticket. U wordt met het nummer van de dagticket opgeroepen. Zodra u aan de beurt bent loopt u naar de Afgifte/Ophalen Materialen balie. Is er geen lab.order beschikbaar dan vragen wij u terug te gaan naar de polikliniek waar u onder behandeling bent.

Levert u het materiaal zo vers mogelijk in bij de Centrale Bloedafname. Doe dit altijd in opvangmateriaal van het LUMC. Wij accepteren geen eigen opvangmaterialen, zoals jampotjes of drinkflessen. Dit beïnvloedt namelijk de testresultaten.

Medewerkers van de Centrale Bloedafname kunnen u voorlichten over het verzamelen en opvangen van de verschillende materialen.

Voor sommige onderzoeken moet u één of meerdere losse porties inleveren. Zie de meegegeven folder.

Instructies: