Geneesmiddelen

Poli Apotheek LUMC heeft een ruim assortiment geneesmiddelen, afgestemd op de specialistische behandelingen van het LUMC. Heeft u vragen over voorgeschreven medicijnen, dan kan de apotheker u informeren en zo nodig contact opnemen met uw specialist.

Veilig medicijngebruik

De medewerkers van Poli Apotheek LUMC zorgen ervoor dat u uw medicijnen veilig kunt gebruiken. Bij uw eerste bezoek leggen wij een dossier voor u aan. Wij vragen ook uw toestemming voor het aanmelden van uw dossier bij het Landelijk Schakelpunt (LSP). Als u niet wilt dat wij uw dossier aanleggen, of via het LSP gegevens uitwisselen met andere zorgverleners, kunt u dit bij ons aangeven.

Wij adviseren u bij elk bezoek aan het LUMC een actueel medicatie-overzicht mee te nemen. Hierin staan de medicijnen die u de afgelopen 3 maanden hebt gebruikt, en medicijnen waarvoor u allergisch bent. Laat ons weten wanneer u zwanger bent of wilt worden, of borstvoeding geeft. 

Specialistische medicatie

Een aantal specialistische medicijnen mag uitsluitend door het ziekenhuis worden verstrekt:

  • groeihormonen
  • fertiliteitshormonen
  • TNF-alfa blokkers
  • medicijnen tegen kanker (orale oncolytica)

U kunt deze geneesmiddelen alleen ophalen bij de apotheek van het ziekenhuis waar u onder behandeling bent, voor het LUMC is dat Poli Apotheek LUMC. Wanneer u met een van de genoemde geneesmiddelen gaat starten, informeren de medewerkers van de apotheek u.

Betaling

De kosten van geneesmiddelen die door uw zorgverzekeraar vergoed worden, declareren wij direct bij uw zorgverzekeraar. Geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn en geneesmiddelen op recept die niet voor vergoeding in aanmerking komen, dient u ter plekke te betalen.

Meer over medicijnen

Lees meer over medicijnen op apotheek.nl.