Leiden en omgeving

Terras aan het RapenburgLeiden, Stad van Ontdekkingen

Leiden is een stad met een rijke geschiedenis op het gebied van wetenschap, vernieuwing en cultuur. Leiden heeft diverse musea en is de geboortestad van Rembrandt. De Universiteit  Leiden behoort tot de Europese top op gebied van onderwijs en onderzoek.

Als universiteitsstad heeft Leiden een levendig centrum. In de historische binnenstad zijn veel kroegen, restauarants en eetcafes te vinden. Voor elk wat wils. U vindt er ook mooie grachten en aantrekkelijke winkels.

Op cultureel gebied is er in Leiden ook veel te doen. De Leidse Schouwburg is een van de oudste schouwburgen van ons land. Daarnaast zijn er diverse andere podia voor theater en muziek. Natuurlijk mag u ook de jaarlijkse evenementen niet missen, zoals: de Lakenfeesten, Leiden Culinair, de Blues- en Jazzweek, Leiden Marathon en vooral niet te vergeten Leidens Ontzet.

Omgeving

Bootterras aan de Nieuwe RijnLeiden ligt centraal gelegen in de Randstad, dicht bij het groene hart. Deze strategische ligging dichtbij water, strand, spoorlijnen, snelwegen en de luchthaven Schiphol, maakt Leiden tot een boeiende stad om te ontdekken, in te werken en te wonen.

Zowel in Leiden als in de omliggende gemeenten vindt u een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Elke gemeente heeft zo zijn eigen sfeer. Ook de Bollenstreek is vanuit Leiden goed bereikbaar.

 

 

 

Stadsportal Leiden
VVV Leiden