Onze cultuur

Persoonlijk, verbindend en nieuwsgierig


Dat zijn wij.

Binnen het LUMC is elke collega waardevol en voegt hij waarde toe vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid met anderen.
We vinden het verbinden tussen het LUMC en onze omgeving belangrijk: tussen patiënt en zorgverlener, tussen docent en student, tussen onderzoeker en zorgverlener, tussen medewerker en organisatie, tussen onze kerntaken en kernwaarden. En we doen dit vanuit onze nieuwsgierigheid: open voor de kansen en mogelijkheden die zich aandienen, zodat we met elkaar grensverleggend beter worden.

Bij ons werk je in een omgeving waar samenwerking en respect voorop staat. Dit blijkt ook uit de diverse netwerken die actief zijn binnen het LUMC, waaronder:
Jong LUMC is een netwerk dat jonge medewerkers binnen het LUMC met elkaar in contact brengt en verbindt. We organiseren samen diverse activiteiten rondom uiteenlopende thema's, helpen jonge medewerkers zichzelf blijvend te ontwikkelen en houden natuurlijk ook van een gezellige borrel waar we elkaar beter te leren kennen en ideeën uitwisselen.
LUMC Pride is een diversiteitsnetwerk dat medewerkers binnen het LUMC met elkaar in contact brengt en verbindt. De focus ligt op de inclusie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen en iedereen die zich bij deze community betrokken voelt (LGBT+). Iedereen is welkom bij onze borrels, seminars en andere activiteiten!
LUMC Vitaal richt zich op alle academisch geschoolde vrouwen in het LUMC die een medische of wetenschappelijke carrière nastreven. Momenteel heeft LUMC Vitaal 300 leden. Zij organiseert verschillende activiteiten voor haar leden waar zij elkaar leren kennen, elkaars talent volgen en elkaar stimuleren door te groeien. Denk hierbij aan activiteiten zoals een werkdiner voor vrouwelijke hoogleraren en directeuren, een workshop professioneel kleden, een mediatraining of bijeenkomst met een interessante spreker.  
Personeelsvereniging van het LUMC (PV LUMC) is een bloeiende vereniging waar alle LUMC-ers lid van kunnen worden. De PV LUMC organiseert onder meer activiteiten, reizen en sportevenementen en geeft medewerkers uit het hele huis zo de kans om elkaar ook buiten de muren van het LUMC beter te leren kennen.