Verpleegkundige Hematologie m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
De kliniek Hematologie
Vacaturenummer
B.18.PV.JH.13
Dienstverband
32-36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
MBO/HBO
Maximum salaris
conform cao UMC 
Sluitingsdatum
tot en met 31 augustus 2018

De functie

Patiënten met een hematologische aandoening, hebben zeer specialistische zorg nodig. Verpleegkundigen zijn  hierbij de spin in het web. Ga jij graag een intensief patiëntencontact aan en kun jij solistisch werken? De kliniek Hematologie is op zoek naar zowel ervaren als beginnende verpleegkundigen. Voorwaarde is wél dat je enthousiast bent en barst van de ambitie.

Als verpleegkundige op onze afdeling zijn je verpleegkundige werkzaamheden zeer divers: variërend van het toedienen van intraveneuze medicatie tot het toedienen van allogene stamcellen. De meeste patiënten liggen alleen en een lange tijd op de afdeling. Daardoor bouw je een intensieve band op. Naast het verplegen en begeleiden van de patiënten, sta je altijd klaar voor de familieleden en bezoekers van de patiënten. Je krijgt bovendien de kans om mee te werken aan verschillende wetenschappelijk studies. Je hebt oog voor de kwaliteit van de zorg en de manier waarop de afdeling is georganiseerd. Dat betekent ook dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, en tijd en energie investeert in het opdoen van nieuwe kennis. Samen met het team van medici creëer je een vertrouwde omgeving, waarin jij de spil bent. Werken in een universitaire setting betekent dat je te maken hebt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep, in een dynamische werkomgeving.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. In de kliniek Hematologie worden patiënten verpleegd met aandoeningen die zijn ontstaan door afwijkingen in het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. De behandeling bestaat grotendeels uit het toedienen van chemotherapie, eventueel gevolgd door een stamceltransplantatie. Ook nemen we vaak patiënten op met complicaties. Het team bestaat uit ongeveer 70 medewerkers, waaronder artsen, verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, stamcelcoördinatoren, secretaresses en servicemedewerkers. Er wordt nauw samengewerkt met de klinische Oncologie langverblijf & kortverblijf/dagbehandeling.
 

Het profiel

Je hebt een mbo-V of hbo-V opleiding afgerond én je bent in het bezit van een BIG-registratie. Bij voorkeur heb je als specialisatie Hematologie of Oncologie gedaan, en anders ben je bereid je hierin te specialiseren. Je beschikt over minimaal één jaar werkervaring in een ziekenhuis. Ervaring met de zorg voor hematologische patiënten is een pre. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met enthousiaste en bevlogen collega’s. Maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Je bent een type dat niet snel ergens van in de stress schiet. Sterker nog: je houdt onder alle omstandigheden je hoofd koel. Tot slot ben je doortastend en weet je van aanpakken.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32-36 uur per week. In overleg word je ingeroosterd op alle dagen van de week en in alle diensten. Hiervoor ontvang je een onregelmatigheidstoeslag. Deze zorgt ervoor dat je netto inkomen dicht bij je bruto salaris ligt. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform CAO UMC. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Bij goed functioneren, kan dit tussentijds omgezet worden in een vaste aanstelling. Ben je geïnteresseerd? Kom dan een dag meelopen op de afdeling.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een beginner of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. 

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook verpleegkundigen uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.
 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Marije Zwetsloot, verpleegkundig teamleider, Kliniek Hematologie, telefoon 071 529 87 46. Je kunt ook contact opnemen met Marianne den Butter, verpleegkundig teamleider, Kliniek Hematologie, telefoon 071 529 87 46. Voor deze functie zullen wij referenties opvragen.  Als je behoort tot de groep jonggediplomeerden 2018 (mbo/hbo), ben je van harte welkom om te reageren. Wij verzoeken je dit te vermelden in je motivatiebrief.  

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.