Ergotherapeut voor Revalidatiegeneeskunde m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Revalidatiegeneeskunde
Vacaturenummer
A.18.SB.BB.57
Dienstverband
24 - 36 uur per week
Met ingang van
1 januari 2019
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 3.837,- bruto per maand (schaal 9, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met  5 oktober 2018

De functie

Bent u een ergotherapeut, maar bent u op zoek naar een functie waarbij u meer kan doen dan alleen het onderzoek naar en de behandeling van de gevolgen van ziekten? Dat kan bij ons in het LUMC.

Als ergotherapeut binnen het klinisch revalidatieteam van de afdeling Revalidatiegeneeskunde combineert u ergotherapeutische behandelingen met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en levert u een actieve bijdrage aan de professionalisering van het vakgebied. U wordt vanuit de afdeling Revalidatiegeneeskunde ingezet als ergotherapeut binnen het klinisch revalidatieteam, bestaande uit ergotherapie, logopedie en fysiotherapie. Hierbij zult u zich voornamelijk bezighouden met de zorg voor patiënten die klinisch opgenomen zijn in het LUMC, met name de afdelingen Neurologie, Neurochirurgie, Intensive Care en Medium Care. Vanuit de samenwerking tussen de afdelingen Revalidatiegeneeskunde en Reumatologie, kunt u eventueel ook voor de Reumatologie Ambulante Zorg (poliklinisch) worden ingezet. Als ergotherapeut bij de Reumatologie Ambulante Zorg bent u onderdeel van een multidisciplinair team. Patiënten met een reumatologische aandoening worden binnen een zorgtraject gezien, indien de behandeling op de polikliniek onvoldoende mogelijkheden biedt. U geeft advies over handelingsproblemen met als doel de patiënt zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. U werkt op de afdeling Revalidatiegeneeskunde en in een variabel aantal uren per week binnen het multidisciplinaire team van de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg. Vanuit de revalidatiegeneeskunde werken de ergotherapeuten op bijna alle klinische afdelingen binnen het LUMC. De ergotherapeutische behandelingen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en worden in overleg met de revalidatiearts ingezet. Er is de mogelijkheid om te participeren in wetenschappelijk onderzoek en de ergotherapeuten leveren een bijdrage aan de opleiding van artsen, verpleegkundigen en andere disciplines. De afdeling Revalidatiegeneeskunde werkt momenteel aan een samenwerkingsverband met de revalidatiecentra Rijnlands Revalidatiecentrum, Leiden en Sophia Revalidatie, Den Haag. 

Het profiel

U bent een enthousiaste, toegewijde collega die in het bezit is van een hbo-diploma Ergotherapie. Bij voorkeur heeft u ook een masteropleiding afgerond. Daarnaast bent u geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedische beroepen. U heeft ervaring opgebouwd met klinisch ergotherapeutisch werk in een (academisch) ziekenhuis. Zo heeft u kennis van revalidatie na hersenletsel, dwarslaesie en multitrauma en klinimetrische ergotherapeutische testen (onder andere PRPP). Ook heeft u kennis van ergotherapeutisch handelen bij reumatische aandoeningen. Ervaring in handtherapie en spalken strekt tot aanbeveling. Uw focus ligt op optimale dienstverlening en service aan de patiënt en daarnaast kunt u goed samenwerken in een multidisciplinair revalidatieteam. U bent flexibel en zeer gemotiveerd om te werken binnen een academische omgeving op een dynamische en innoverende afdeling revalidatiegeneeskunde. U heeft interesse in het verrichten van kwaliteitsverbeterprojecten en in het doen of meewerken aan wetenschappelijk onderzoek.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 24 - 36 uur per week. Bent u een nieuwe medewerker, dan krijgt u in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.837,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer dr. S.K. Schiemanck, subafdelingshoofd Revalidatiegeneeskunde, telefoon 071 529 84 58. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. 

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.