Doktersassistent Willem Alexander Kinderziekenhuis m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Willem Alexander Kinderziekenhuis
Vacaturenummer
C.18.MH.DZ.14
Dienstverband
24-32 uur per week
Met ingang van
1 januari 2019
Opleidingseis
MBO
Maximum salaris
€ 2.593,- bruto per maand (schaal 5, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 7 oktober 2018

De functie

Je bent het visitekaartje van onze afdeling. Je ontvangt onze patiënten en geeft hen informatie. Daarnaast ondersteun je de arts bij onderzoeken en voer je zelfstandig eenvoudige medische handelingen uit. Ben jij de doktersassistent waar wij naar op zoek zijn? 


Als doktersassistent kom je te werken op de polikliniek Kindergeneeskunde van het Willem Alexander Kinderziekenhuis voor de Kinderprikdienst. Je werkt met patiënten tussen de 0 en 18 jaar waar je zelfstandig eenvoudige medische handelingen mag uitvoeren, zoals venapuncties en het inbrengen van infusen. Deze  handelingen worden , volgens rooster, ook op de Klinische afdelingen uitgevoerd .  Tevens ondersteun je de polikliniek tijdens spreekuren. Je bemant niet alleen de verpleegkundige baliepost, maar je maakt ook ECG’s.  Daarnaast voer je bij patienten de ury flow metrie test uit en doe je de noodzakelijke meet- en weegcontroles en andere nader te bepalen metingen en tests. De uitslagen van de metingen voer jij vervolgens digitaal correct in het patiëntendossier. De werkzaamheden worden afwisselend ingepland volgens rooster.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum. Het combineert een kindgerichte omgeving met de voordelen van  de nabijheid van alle specialismen en onderzoeksfaciliteiten t.b.v. de patiëntenzorg. Het specialisme kindergeneeskunde onderscheidt zich in meerdere specialismen: kindercardiologie, kinderendocrinologie, kinderhematologie, stamceltransplantatie, kinder-maag-darm-leverziekten, kindernefrologie, kinderreumatologie, kinderlongziekten en algemene kindergeneeskunde. De Kinderprikdienst is onderdeel van de polikliniek Kindergeneeskunde.  Eind 2019 verhuist de polikliniek naar de zesde verdieping in de J vleugel, welke helemaal volgens de nieuwste inzichten wordt ingericht. 

Het profiel

Je hebt de opleiding tot doktersassistent succesvol afgerond en uiteraard heb jij affiniteit met kinderen. Je hebt oog voor de veiligheid van het kind op sociaal, emotioneel en lichamelijk vlak en je houdt rekening met het ontwikkelingsniveau van het kind. Als een kind het spannend vindt om bloed te laten prikken, ga jij de uitdaging aan om het kind op zijn gemak te laten voelen. Verder is het belangrijk dat je ervaring hebt met (digitale) administratieve handelingen. Ook heb je ervaring met het uitvoeren van onderzoeken zoals bloedprikken, bloeddruk meten, wegen en meten, saturatie meten, ECG’s maken en het verzamelen van monsters voor labonderzoek. In jouw functie is het belangrijk dat je proactief, gastvrij en stressbestendig bent.

Ons aanbod

Wij hebben twee doktersassistentes nodig per 1 januari 2019. Eén voor 32 uur per week.  Dit betreft een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband.  De andere vacature betreft een aanstelling voor 5 maanden, voor 24 uur per week.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.593,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 5, CAO UMC).
Je werkt volgens rooster waarbij er rekening gehouden wordt met jouw wensen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Marga van Ham,  teamleidster polikliniek Kindergeneeskunde WAKZ, telefoon 071 529 66 60.  In verband met afwezigheid van mevrouw Van Ham kun je van 27 september t/m 7 oktober contact opnemen met mevrouw Maria de Taeye,  verpleegkundig manager telefoon 071 529 97 36.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.  

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.