Verpleegkundige Thoraxchirurgie m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Thoraxchirurgie
Vacaturenummer
B.18.EK.EL.38
Dienstverband
32 tot 36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
MBO/HBO
Maximum salaris
€ 2.996,- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 29 juli 2018 

De functie

Wil jij je als verpleegkundige verdiepen in een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep? En ben jij bewust op zoek naar de dynamische werkomgeving die het werk in een universitaire setting met zich meebrengt? Lees dan snel verder!

Op de afdeling Thoraxchirurgie zoeken wij meerdere verpleegkundigen om het team te versterken. Werken op de Thoraxchirurgie betekent dat je verantwoordelijk bent voor de pre- en postoperatieve zorg voor patiënten die een gespecialiseerde chirurgische behandeling aan het hart of de longen ondergaan. Na de operatie komt de patiënt vanaf de Intensive Care of de PACU naar de afdeling. De patiënt heeft dan met onder andere thoraxdrainage en ritmebewaking veel zorg nodig. Deze intensieve zorg bouw je in een paar dagen af tot dat de patiënt zelfstandig genoeg is om het volgende traject in te gaan. Je werkt hiervoor in teamverband nauw samen met je directe collega’s en de Physician Assistants. Het spreekt voor zich dat je hiervoor goed geschoold wordt, de cursus Hartziekten maakt dan ook deel uit van je inwerktraject. Vind jij de combinatie van hart/longziekten en chirurgie interessant? En ben jij klaar om op deze dynamische afdeling aan de slag te gaan?

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De verpleegafdeling Thoraxchirurgie is onderdeel van het Hart Long Centrum en één van de zestien gespecialiseerde hartcentra van Nederland. Het specialistische karakter en het snijdend specialisme tekent dan ook onze afdeling. Daarbij werken wij nauw samen met verschillende andere disciplines in het LUMC, zoals de Cardiologie, Intensive Care en Hartkatheterisatie. De afdeling is continue in ontwikkeling, levert topklinische zorg en behandelt patiënten vanuit de gehele regio en daarbuiten.

Het profiel

Wij zoeken enthousiaste collega’s die in het bezit zijn van het diploma mbo-v of hbo-v. Naast de vijfdaagse interne cursus Hartziekten, die je door het LUMC wordt aangeboden, vraagt het specialistische karakter van de afdeling om het continu bijhouden van je kennis en vaardigheden. Wij bieden je hiervoor de mogelijkheden, bij ons ben je dus nooit uitgeleerd. Op deze manier lever jij een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team. Je functioneert zowel in teamverband als zelfstandig uitstekend. Ook ben je servicegericht naar de patiënten en hun familie. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden, is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Tot slot ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis zelfkennis.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. In overleg word je ingeroosterd op alle dagen van de week en in alle diensten. Hiervoor ontvang je een onregelmatigheidstoeslag. Deze zorgt ervoor dat je netto inkomen dicht bij je bruto salaris ligt. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.996,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Bij goed functioneren, kan dit tussentijds omgezet worden in een vaste aanstelling.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een beginner of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook verpleegkundigen uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer F. Veen, teamleider Thoraxchirurgie, telefoon 071 529 85 95 of de heer J.J. Glasbergen, teamleider Thoraxchirurgie, telefoon 071 529 69 92. Ben je geïnteresseerd, of wil je eerst een keertje kijken of deze afdeling bij je past? Je kan altijd een dagje met een van onze verpleegkundigen meelopen! Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.