Verpleegkundige in opleiding tot IC-/ ICK (Kinder)Verpleegkundige

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Intensive Care
Vacaturenummer
A.18.GB.01
Dienstverband
28 tot 36 uur per week
Met ingang van
afhankelijk van wanneer de opleiding start (maart/juni/september/december)
Opleidingseis
MBO / HBO
Maximum salaris
€ 2.996,- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 7 oktober 2018

De functie

‘Op de IC is geen dag hetzelfde’. Het is een komen en gaan van de meest uiteenlopende patiënten. Op onze IC werken we in een professionele omgeving met de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg en de beste apparatuur. Wij zijn daarom op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen die zich graag verder willen ontwikkelen.

‘De multimorbiditeit op de IC vraagt om direct handelen’. Als IC-verpleegkundige in opleiding draai je mee op de Intensive Care (IC). Je bent verantwoordelijk voor de zeer specialistische en intensieve zorg aan de patiënten en de begeleiding van familieleden. Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie ). Voor de topklinische en topreferente zorg wordt complexe technische apparatuur gebruikt. Omdat de conditie van patiënten op een IC acuut kan veranderen, is snel en adequaat reageren en handelen van levensbelang.

‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn multidisciplinair team op wie je kunt bouwen en die je goed op weg kan helpen als toekomstige IC-collega!

De opleiding

Als IC-verpleegkundige in opleiding volg je zowel de volwassen IC-opleiding als de Kinder-IC-opleiding. De IC-verpleegkunde opleiding duurt 18 maanden en de IC-kinderverpleegkunde opleiding heeft een duur van 10 maanden. Er kan enige tijd verstrijken tussen beide opleidingen, maar uiteindelijk is het doel dat je inzetbaar bent op de Volwassen en Kinder IC-units.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

De afdeling Intensive Care beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. IC-verpleegkundigen worden aangenomen voor de hele afdeling Intensive Care, maar krijgen één van de units, als vaste basis.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde . Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 28 tot 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.996,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). Na je opleiding ga je maximaal € 3.582,- bruto per maand (schaal 9A, CAO UMC) verdienen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er  goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een beginner of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Zo kun je doorgroeien naar een teamleidersfunctie waar je verantwoordelijk wordt voor onder andere de coördinatie van de zorg, of je groeit door naar een expertfunctie.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Irene van Beers verpleegkundig teamleider, afdeling Kinder-IC, telefoon 071 529 8101. Je kunt ook contact opnemen met Sebastiaan van der Meij, teamleider, afdeling Intensive Care, telefoon 071 529 94 65.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. We nodigen je van harte uit om een dag mee te lopen op de afdeling, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.