Intensive Care (IC) Verpleegkundigen met belangstelling voor ICK m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Intensive Care
Vacaturenummer
A.18.GB.BB.54
Dienstverband
28 tot 36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
MBO/HBO
Maximum salaris
€3.582,- bruto per maand (schaal 9a, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 26 augustus 2018

De functie

‘Op onze IC is geen dag hetzelfde’. Het is een komen en gaan van de meest uiteenlopende patiënten. Als IC-verpleegkundige bij het LUMC werk je in een professionele omgeving met de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg en beste apparatuur. Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medisch centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie).

‘We zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Als IC-verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zeer specialistische en intensieve zorg aan de patiënten. Omdat de conditie van patiënten op de IC acuut kan veranderen, is snel en adequaat reageren en handelen van levensbelang. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zo belangrijk.

De opleiding
Wanneer jij als IC-verpleegkundige bij ons komt werken, start je op een bepaald moment met de  IC-Kinderen opleiding (ICK). Uiteindelijk werk je als IC volwassen-/IC kinder-verpleegkundige op één vaste basisunit, maar ben je bereid om mee te draaien in het roulatiesysteem binnen de IC. Hierdoor ben je breed inzetbaar en blijft je kennis up-to-date. Bovendien is jouw werk zo extra afwisselend en uitdagend, want jij geeft patiënten van jong tot oud de zorg die zij op dat momenten nodig hebben. En in dit ingrijpende ziekteproces begeleid jij zowel patiënt als naasten.

De Kinder-IC-opleiding heeft een duur van 10 maanden en start twee keer per jaar.  Het startmoment van deze opleiding is in overleg

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De IC van het LUMC is een van de weinige Europese IC’s die zich ‘center of excellence’ mag noemen en de enige in NL die erkend is voor een gecombineerd kinder- en volwassenenprogramma. Naast de dynamiek van werken met patiënten, mag je als IC-verpleegkundige bij het LUMC ook werken met de nieuwste apparatuur en in soms zelfs meewerken aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.  

De IC beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. Iedere unit heeft een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. IC-verpleegkundigen worden aangenomen voor de hele IC, maar krijgen als vaste basis een van de units. Als IC-verpleegkundige ben je bereid om deel te nemen aan het roulatiesysteem binnen de IC.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste IC-verpleegkundigen. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met de IC-aantekening. Daarnaast heb je een aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, dit blijkt uit je opleiding en/of uit je werkervaring na je opleiding. Tenslotte ben je bereid tot het volgen van de ICK-opleiding.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 28 tot 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €3.582,- bruto per maand (schaal 9a, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een beginner of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met  mevrouw I.J.J. van Beers verpleegkundig teamleider afdeling kinder-intensive care  telefoon 071 5263398.  Je kunt ook contact opnemen met Sebastiaan van der Meij,verpleegkundig teamleider, afdeling intensive care, telefoon 071 5299465Ben jij nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC volwassenen en op de IC kinderen, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.